Xavi in traditie van Guardiola: 'Maar hij is niet mijn erfgenaam'

Reacties

Xavi ziet net als Pep Guardiola dat de discipline een essentiële sleutel is voor resultaten. Op meer vlakken gaat de opvolger van Ronald Koeman de teugels aantrekken.

Xavi in traditie van Guardiola: 'Maar hij is niet mijn erfgenaam'
© Pro Shots

Guardiola was een van de aanwezigen bij de presentatie van Xavi als de nieuwe trainer van Barcelona. Hij wil niets weten van iemand die zich over zijn erfenis gaat ontfermen. 'Ik was geen erfgenaam van iemand en Xavi is niet een erfgenaam van mij. Joan Laporta heeft hem gekozen omdat er miljoenen voors zijn en maar een paar tegens. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn klasse, toewijding en inzet de situatie van de club zal verbeteren.'

Xavi heeft zich direct laten gelden om de club meer naar zijn hand te zetten. Hij heeft de discipline aangehaald, waarbij een streep is gezet door persoonlijke training en er meer tijd zal worden doorgebracht op het trainingscomplex. 'Je moet 24 uur aan voetbal denken', waren zijn veelzeggende woorden.

Ook heeft Xavi de bezem door de medische staf gehaald. Mede vanwege het grote aantal blessures achtte de oud-international wijzigingen noodzakelijk. Volgens AS hebben fysiotherapeut Juanjo Brau en personal trainer Albert Roca – beiden waren in het kielzog van Ronald Koeman bij Barcelona gekomen – te horen gekregen dat er in Camp Nou geen plaats meer is voor ze.

Xavi naar Barça: 'De nieuwe Pirlo of de nieuwe Guardiola?'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.