'Xavi hoopt dat Busquets afscheid halfjaar uit wil stellen'

Reacties

Als het aan Xavi ligt, verlengt Sergio Busquets zijn aflopende contract met Barcelona. De 34-jarige middenvelder leek bezig aan zijn laatste maanden in Catalonië, maar de trainer weigert zich volgens AS daarbij neer te leggen.

'Xavi hoopt dat Busquets afscheid halfjaar uit wil stellen'
© Pro Shots

Busquets speelt al zijn hele loopbaan voor Barcelona, waarvoor hij sinds 2008 in totaal liefst 696 officiële wedstrijden speelde. In die periode kroonde de middenvelder zich acht keer tot kampioen van Spanje, won hij zeven keer de Copa del Rey, drie keer de Champions League en drie keer het WK voor clubs. Met Spanje won hij zowel het WK (2010) als het EK (2012).

Komende zomer loopt het contract met Busquets af en de toekomst van de 143-voudig international lijkt in de MLS te liggen, waar Inter Miami veelvuldig als nieuwe club wordt genoemd. Xavi hoopt echter dat Busquets zijn American Dream nog even wil uitstellen. De trainer van Barça zou hem willen overhalen zijn contract met één seizoen te verlengen, maar in de winter van 2023 zou de club dan mee willen werken met een vertrek.

Busquets is een van de concurrenten van Frenkie de Jong bij Barcelona. Al staan ze ook vaak samen in de basis. Busquets kwam dit seizoen zestien keer in actie namens de Catalanen en dertien keer droeg hij de aanvoerdersband. Ook tijdens het WK in Qatar was hij captain van Spanje, dat in de achtste finale na strafschoppen werd uitgeschakeld door Marokko. Kort daarna liet Busquets weten te stoppen als international.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Sergio Busquets
Meer over Sergio Busquets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.