Xavi doet belofte na zijn eerste landstitel als trainer

Reacties

Al Sadd heeft zich zondag gekroond tot kampioen van Qatar. Voor Xavi is het zijn eerste titel in zijn nog jonge trainerscarrière.

Xavi doet belofte na zijn eerste landstitel als trainer
© Pro Shots

Xavi sloot zijn actieve carrière in 2019 bij Al Sadd af met zijn negende landstitel in zijn loopbaan als speler. Nu heeft de Spaanse oud-international met de Qatarese club zijn eerste titel als trainer gepakt.

De 3-0 zege op Umm Salal was genoeg om de concurrentie in de Qatar Stars League definitief het nakijken te geven. Goals van Baghdad Bounedjah, Yousuf Abdurisag en Rodrigo Tabata maakten het feestje compleet.

'We hebben een nieuw hoofdstuk geschreven', reageerde Xavi op het succes. 'Ik ben blij met deze titel, mijn eerste als trainer van Al Sadd nadat ik deze al had gewonnen als speler. We beloven onze fans verder te gaan om ze gelukkig te maken en meer prijzen te pakken voor de club.'

Uit die laatste woorden putten de fans van Al Sadd de hoop dat Xavi nog lang aan de Qatarese club verbonden blijft. De naam van de Spaanse oud-international dook verscheidene keren op in de verkiezingsstrijd bij Barcelona, al wees de nieuwe president Joan Laporta op het gebrek aan ervaring van Xavi als trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.