Xabi Alonso krijgt beloning voor imposant eerste seizoen als hoofdtrainer

Reacties

Bayer Leverkusen heeft trainer Xabi Alonso langer aan zich weten te binden. De 41-jarige Spanjaard heeft zijn contract bij de Bundesliga-club verlengd tot medio 2026.

Xabi Alonso krijgt beloning voor imposant eerste seizoen als hoofdtrainer
© Pro Shots

Alonso stapte in oktober in bij Leverkusen, dat op dat moment in de staart van de Bundesliga ronddwaalde. De Spanjaard sloot het seizoen met de voormalig club van trainer Peter Bosz af op de zesde plek. Ook werd de halve finale van de Europa League bereikt. Daarin bleek AS Roma over twee duels met 1-0 te sterk voor de Duitsers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De komst van Xabi afgelopen oktober kreeg veel bijval, maar tegelijkertijd ook scepsis. We zaten in een moeilijke situatie en zagen in Xabi een wereldster, maar ook een onervaren coach die nog geen leiding had gegeven aan een topteam. Toch was ik vanaf het begin overtuigd van zijn kunnen en Xabi was overtuigd van de kwaliteit van onze ploeg', kijkt sportief directeur Simon Rolfes terug op de aanstelling van de Spanjaard.

'Samen overwonnen we de weerstand en creëerden we het beste van alle perspectieven voor Bayer 04. De huidige contractverlenging is een uiting van grote waardering en wederzijds vertrouwen.'

Alonso was voor zijn tijd in Duitsland hoofdtrainer van Real Sociedad B en jeugdtrainer bij Real Madrid. De Bask vierde als speler successen bij Bayern München, Real Madrid, Liverpool en Real Sociedad. In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer op het hoogste niveau maakt hij indruk bij Leverkusen. 'Het feit dat we overtuigd zijn van dezelfde ideeën en richting op het veld, zorgt voor een hechte affiniteit en vertrouwen tussen de clubleiding en mij. Ik zie het afgelopen seizoen als positief. Maar ik wil meer, net als de club.'

De goede prestaties van Alonso met Leverkusen leverde de Spanjaard de interesse van Tottenham Hotspur op. Bij de Londenaren was de oefenmeester in beeld om de opvolger te worden van Ryan Mason. The Spurs kozen uiteindelijk voor Ange Postecoglou, die overkwam van Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.