Wormuth spant arbitragezaak aan tegen FC Groningen

Reacties

Het ontslag van Frank Wormuth bij FC Groningen krijgt een juridisch staartje. De 62-jarige oefenmeester is het niet eens met de wijze waarop zijn contract is afgewikkeld en spant een arbitragezaak aan. FC Groningen zegt volgens contractuele afspraken te hebben gehandeld.

Wormuth spant arbitragezaak aan tegen FC Groningen
© Pro Shots

Wormuth werd begin november na veertien speelrondes ontslagen door FC Groningen. Zoals gebruikelijk had de Duitse trainer hierbij recht op een ontslagvergoeding. Wormuth heeft ook geld meegekregen, maar is het niet eens met de hoogte van dit bedrag. De coach heeft daarom besloten om naar de rechter te stappen.

Bij FC Groningen zien ze geen grond voor de discussie. De club baseert zich daarbij op afspraken die van tevoren zijn gemaakt met Wormuth. In zijn driejarige contract stond volgens de club precies beschreven wat de (financiële) voorwaarden waren wanneer de verbintenis voortijdig zou worden beëindigd.

'Wij zijn onze contractuele afspraken nagekomen', aldus clubwoordvoerder Richard van Elsacker. 'Wij hebben Frank het verschuldigde bedrag uitbetaald. Hij leest de gemaakte afspraken anders. Het ligt nu bij juristen. Wij zien de zaak met vertrouwen tegemoet.'

De zaak tussen Wormuth en FC Groningen dient op donderdag 23 februari in Zeist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.