Wormuth opgelucht: 'Je kunt niet altijd tiki-taka van Barcelona spelen'

Heracles Almelo boekte zaterdag de tweede overwinning op rij in de Eredivisie. Dankzij een laat doelpunt van Ismail Azzaoui werd Willem II verslagen. Trainer Frank Wormuth is opgelucht.

Heracles Almelo
3 - 2
Willem II
Willem II

De Duitser zag zijn elftal in de eerste helft 'fantastisch voetballen'. Heracles ging rusten met een 1-0 voorsprong en via Delano Burgzorg werd de marge na de pauze verdubbeld. 'Daarna hebben we het uit handen gegeven. De tegenstander werd ook beter en beter', aldus Wormuth voor de camera van ESPN.

Heracles liet Willem II terugkomen tot 2-2, iets wat volgens Wormuth voorkomen had kunnen worden als er realistischer was gespeeld: 'Soms moet je ook lelijk voetbal durven spelen. Wij wilden ons onder de druk uit spelen, maar soms moet die bal gewoon weg. Je kunt niet altijd het tiki-taka van Barcelona spelen.'

Burgzorg in bloedvorm
Bij de beslissende 3-2 stond Burgzorg al niet meer op het veld; de aanvaller werd na 78 minuten naar de kant gehaald. 'Ik baalde van mijn wissel, maar we pakken de drie punten en dat is het belangrijkste. Bovendien heeft de coach het beste zicht.'

De 22-jarige Burgzorg is met vier doelpunten in zeven wedstrijden bezig aan een uitstekend seizoen, zo erkende hij na afloop zelf ook: 'Ik mag niet klagen. Het is nu zaak dat ik dit blijf vasthouden.' Een van de aspecten die Burgzorg volgens Wormuth en hemzelf kan verbeteren, is het omhoog blijven kijken bij balbezit. 'Soms gaat dat niet, maar ik moet erop blijven focussen. Als ik dat blijf doen, kan ik verder komen.'

Vrouwen en kinderen eerst
Bij Willem II zijn de druiven zuur. De Tilburgers hadden bij een zege op gelijke hoogte kunnen komen met Ajax, maar het afgesproken plan 'kwam er in de eerste helft niet uit', aldus trainer Fred Grim: 'We waren gewoon de onderliggende partij. In de tweede helft ging het beter en speelden we zoals van tevoren afgesproken. Die goal in de 95e minuut mag nooit vallen; dan is het vrouwen en kinderen eerst. Je moet er alles aan doen om die bal weg te koppen, maar dat is niet gelukt.'