Willem II krijgt diep in blessuretijd dreun van oude bekende

Willem II heeft de overwinning op PSV geen passend vervolg kunnen geven. De nummer twee van de Eredivisie knokte zich op bezoek bij Heracles Almelo terug van een 2-0 achterstand, maar moest toezien hoe uitgerekend oud-speler Ismail Azzaoui de Tilburgers een nederlaag bezorgde.

Heracles Almelo
3 - 2
Willem II
Willem II

Willem II begon het uitduel met Heracles Almelo als de trotse nummer twee van de Eredivisie. De Tilburgers zorgden vorige week nog voor een daverende verrassing door PSV in eigen huis te verslaan, maar had in een sfeervol Erve Asito aanvankelijk moeite om de status als runner-up waar te maken. Heracles startte scherp aan de wedstrijd en kreeg via Delano Burgzorg een dot van een kans om te score te openen, maar de aanvaller miste oog in oog met doelman Timon Wellenreuther.

De Duitse sluitpost, tegen PSV de absolute uitblinker aan Tilburgse zijde, moest diep in de eerste helft alsnog vissen. Rai Vloet brak vanaf elf meter de ban, nadat Ulrik Jenssen aanvaller Kaj Sierhuis wild onderuit had gehaald in het strafschopgebied (1-0). Derrick Köhn maakte dat doelpunt al niet meer mee. De linksback van Willem II moest zich na een kwartier geblesseerd laten vervangen door Max Svensson.

Voetbeweging Burgzorg
Heracles Almelo schoot na rust uit de startblokken en was binnen een minuut heel dicht bij de tweede treffer. Vloet raakte na een individuele actie de paal en de rebound bleek niet aan Burgzorg besteed. Een paar minuten later was Burgzorg wél trefzeker. Na weifelend optreden van de Willem II-defensie kreeg de aanvaller een vrije doortocht richting Wellenreuther. Met een heerlijke voetbeweging passeerde hij de doelman, om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven (2-0).

Met het inbrengen van Ringo Meerveld en Argyris Kampetsis hoopte Fred Grim de wedstrijd na een uur te kantelen. Daar slaagde de trainer in, al had Willem II daar wel een gelukje voor nodig. Een schot van Mats Köhlert caramboleerde via het lichaam van Marco Rente achter de verbouwereerde Janis Blaswich in het doel (2-1). Op de gelijkmaker van Svensson, zo'n tien minuten later, viel niets af te dingen. De invaller was het eindstation van een fraaie aanval van de bezoekers en passeerde Blaswich met een droge schuiver (2-2).

Uitgerekend Azzaoui
Beide ploegen gingen in de slotfase op zoek naar de overwinning. Die leek er niet meer te komen, tot uitgerekend voormalig Willem II'er Azzaoui de bal diep in blessuretijd voor zijn voeten kreeg. Met een hard en hoog schot in het dak van het doel liet hij Wellenreuther voor de derde keer kansloos en bezorgde hij Heracles Almelo alsnog een knappe overwinning.