Wordt dit de eerste versterking voor Ten Hag bij Manchester United?

Reacties

Nu duidelijk is dat Erik ten Hag na dit seizoen de manager van Manchester United wordt, kan het speculeren over de zomerversterkingen beginnen. Met één transfer is de club al bezig. Kalvin Phillips moet overkomen van Leeds United.

Wordt dit de eerste versterking voor Ten Hag bij Manchester United?
© Pro Shots

Volgens Manchester Evening News heeft United prioriteit gemaakt van de komst van de 26-jarige middenvelder, die op het EK van vorig jaar nog basisspeler was bij Engeland. De regionale krant stelt dat Ten Hag zijn veto kan uitspreken over transfers, maar heeft begrepen dat de grootmacht uit Manchester al bezig is met het aantrekken van de verdedigende middenvelder.

Phillips doorliep de jeugdopleiding bij Leeds United en was een belangrijke speler in de ploeg van manager Marcelo Bielsa die in 2020 promotie naar de Premier League afdwong. De Yorkshire Pirlo beschikt over opbouwende kwaliteiten, maar is ook een goede balafpakker. In de wintermaanden stond hij aan de kant met aan hamstringblessure, begin april maakte hij zijn entree.

United heeft ook interesse in de Engelse internationals Declan Rice (23) en Jude Bellingham (18), maar hun komst is absoluut nog geen uitgemaakte zaak. West Ham United verlangt naar verluidt meer dan 150 miljoen euro voor Rice, terwijl Borussia Dortmund vastberaden is om Bellingham nog een jaar langer in Duitsland te houden nu Erling Haaland komende zomer waarschijnlijk al vertrekt.

De experts zijn het erover eens dat het middenveld van United versterking behoeft. Op Scott McTominay en Fred is al de nodige kritiek geweest, voor Nemanja Matic (33) beginnen de jaren te tellen en Paul Pogba heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd. United is daarom ook al gelinkt aan de Portugees Rubén Neves (Wolverhampton Wanderers) en Youri Tielemans (Leicester City).

Donny van de Beek
Op de aanvallende posities op het middenveld ziet Ten Hag met Juan Mata en Jesse Lingard twee spelers vertrekken. Zowel de Spanjaard (33) als de Engelsman (29) heeft een aflopend contract. Bruno Fernandes ligt nog wel jarenlang vast. Donny van de Beek week mede door de concurrentie van de Portugees tijdelijk uit naar Everton, maar keert na dit seizoen terug op Old Trafford.

In onderstaande PRO-video bespreken we de  selectie die Ten Hag tot zijn beschikking krijgt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer K. Phillips
Meer over K. Phillips
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.