Woorden Atlético-voorzitter vinden gehoor: fans slopen gedenksteen Courtois

Reacties
Woorden Atlético-voorzitter vinden gehoor: fans slopen gedenksteen Courtois
© Twitter Madrid Zone
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Enrique Cerezo kon zich vinden in de wens van de supporters van Atlético Madrid om de gedenksteen van Thibaut Courtois bij het Wanda Metropolitano te verwijderen. 'Als ze dat willen, moeten ze dat doen', stelde de voorzitter in het radioprogramma El Partidazo de COPE. Dat lieten de supporters zich geen twee keer zeggen.

De aanhang van Los Rojiblancos is helemaal klaar met Courtois. Dat waren ze al na de transfer van de Belgische sluitpost naar Real Madrid, waarmee hij zaterdag de Champions League veroverde. Na de gewonnen finale tegen Liverpool gooide Courtois voorgoed zijn glazen in door te stellen dat hij dit keer wél aan de goede kant van de geschiedenis stond.

Dat was voor zowel Cerezo als fans van Atlético de druppel die de emmer deed overlopen, omdat Courtois in het seizoen 2013/14 met de ploeg van Diego Simeone juist de CL-finale verloor van Real. Iedere speler die meer dan honderd duels voor de Madrileense topclub uitkomt, wordt geëerd met een gedenksteen voor het Wanda Metropolitano. Dat gold ook voor Courtois, maar het aandenken aan de dertigjarige doelman is inmiddels vakkundig verwijderd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Madrid-Londen-Madrid
Courtois keepte tussen 2011 en 2014 op huurbasis voor Atlético en keerde vervolgens terug bij zijn eigenlijke werkgever Chelsea. In de zomer van 2018 verkaste hij naar Real.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.