'Wondersloffen' van Groningse Puskás Award-kandidaat staan te koop

Reacties
'Wondersloffen' van Groningse Puskás Award-kandidaat staan te koop
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

FC Groningen viert het vijftigjarige bestaan van de club en doet dat onder meer met een jubileumveiling, waarbij vijftig unieke items en ervaringen worden geveild. Ook de schoenen waarop Cyril Ngonge het hoogtepunt van zijn nog prille carrière beleefde staan te koop.

Ngonge maakte in oktober een geweldig doelpunt in de 2-0 zege op AZ, door de bal uit een voorzet van Mohamed El Hankouri met de hak binnen te werken. De goal wordt gezien als een goede kandidaat voor de Puskás Award, de prijs die wordt gegeven aan het mooiste doelpunt van het jaar.

De schoenen waarmee Ngonge zijn kunststukje uithaalde staan te koop. Op het moment is er tweehonderd euro geboden. De veiling loopt tot zaterdagavond 22.00 uur.

Klik hier om te bieden op de schoenen van Ngonge.

Het klapstuk van de veiling is een ingelijst wedstrijdshirt van Arjen Robben uit het afgelopen seizoen. Hier is op het moment van schrijven zeshonderd euro op geboden.

Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de liefdadigheidsorganisatie van de club, FC Groningen in de Maatchappij, ten bate van hun initiatief 'Trainen in de Wijk'. Via dit programma organiseert FC Groningen voetbalactiviteiten in het noorden van Nederland om sport voor iedereen toegankelijk te maken.

Klik hier voor alle veilingitems. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.