Borussia Dortmund heeft zaterdag weer het zoet van een zege geproefd. Een heerlijke goal van Jude Bellingham tegen Arminia Bielefeld nam flink wat weg van het chagrijn.

Arminia Bielefeld
1 - 3
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund had de laatste dagen de diepe wonden gelikt die het resultaat waren geweest van de uiterst pijnlijke Champions League-avond in Amsterdam. 'Het was een avond die niemand gewenst had. Nu moeten we goed reageren en de zaken weer beter doen', zei trainer Marco Rose een dag voor het duel met de 'onaangename' tegenstander Arminia Bielefeld.

Rose kwam daarbij met een onheilsboodschap over Haaland. De Noorse spits had in de wedstrijd tegen Ajax een blessure opgelopen die hem voorlopig aan de kant houdt. In Duitsland wordt gevreesd dat de goalgetter mogelijk in dit kalenderjaar niet meer in actie komt.

Donyell Malen kreeg tegen Arminia Bielefeld de rol van Haaland als diepe spits toebedeeld. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Oranje-international, die in de achtste minuut die kans onbenut liet. Hij speelde na een half uur een belangrijke rol bij de Dortmunder openingstreffer.

Bij zijn poging de weg vrij te maken voor Bellingham werd Malen in de rug gelopen door Cedric Brunner, die zijn actie moest bekopen met een penalty. Emre Can nam met succes de honneurs waar voor Haaland als strafschoppennemer.

Op slag van rust was er meer goed nieuws voor Dortmund. Na een afgeslagen corner joeg Mats Hummels met een fraaie volley de bal in het Arminia-doel en legde de routinier de basis voor het welkome resultaat na de dramatische week.

Zlatanesk
In de tweede helft, waarin Malen in de 65ste minuut werd gewisseld, kwam de zege niet in gevaar. Bellingham zorgde voor een ongekende kers op de taart. De Engelse middenvelder maakte na een Zlataneske solo door de Bielefelder defensie het met een stiftje af; 0-3. De benutte strafschop van Fabian Klos was daarmee niet meer dan een eretreffer.

Dankzij de overwinning op Arminia Bielefeld bleef Borussia Dortmund in het spoor van koploper Bayern München.