Wonderdokter Ronaldo ziet patiënt, latjetrap met Mourinho

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wonderdokter Ronaldo ziet patiënt, latjetrap met Mourinho

Cristiano Ronaldo staat los van zijn voetbalkwaliteiten ook bekend om zijn grote hart, waarbij hij oog heeft voor kinderen. Zonder dat de Portugese vedette er zich bewust van was verrichtte hij een wonder. Het voltooien van zijn hattrick in de interland tegen Zweden van 19 november 2013 bleek namelijk het moment voor de Poolse Ronaldo-fan David Pawlaczyk om na drie maanden uit zijn coma te ontwaken. Later kwamen specialisten tot de conclusie dat de emotionele reactie op de treffers een bijdrage had geleverd aan de opmerkelijke genezing.

Toen Ronaldo van dit bijzondere moment hoorde, stuurde hij een uitnodiging voor een ontmoeting met zijn Poolse fan. 'Toen ik hem dat vertelde, kon hij niet ophouden met huilen. Hij kon het niet geloven', aldus moeder Isabella over de reactie van haar zestienjarige zoon. Woensdag was het zover.

• Ook bij het vrouwenteam van Barcelona zijn er bijzondere goals te aanschouwen. De Spaanse international Bárbara Latorre zette woensdag tegen Espanyol (1-6 zege voor Barcelona) op weg naar haar doelpunt een flink aantal tegenstanders te kijk. Barcelona-verdediger Gerard Piqué deelde de actie via zijn Twitter-account, waarbij hij aanstipte dat Lionel Messi in 2007 tegen Getafe en Ronaldo in 1996 op een vergelijkbare manier scoorden.  

'Arjan is niet zo in de wedstrijd gekomen als hij had gedacht. Daarna heeft hij meteen over een slechte wedstrijd gesproken. Daarin zie je dan toch dat beetje egoïsme bij hem.'
• De Duitse oud-international en Sky-analyticus Lothar Matthäus legde de woorden van Robben na het duel PSV – Bayern München op zijn manier uit.

José Mourinho kreeg woensdag van de Engelse tuchtcommissie twee straffen opgelegd, maar dat weerhield de Portugese manager van Manchester United er niet van om een potje latjetrap te spelen.

• Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat komt Memphis Depay donderdag niet tegen in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United. De vleugelaanvaller zit niet bij de selectie, maar Advocaat heeft een advies voor hem. 'Hij heeft nog steeds de potentie om een goede speler te worden, dat raak je niet kwijt', zei Advocaat op een persconferentie. 'Het probleem is dat er heel veel spelers met kwaliteit in de selectie zitten. Ik denk dat het misschien goed is om een andere oplossing te vinden, want hij is te goed om op de bank te zitten.'   

'Janssen hoort in het Championship thuis.'
• Met slechts drie doelpunten maakt Vincent Janssen de hoge verwachtingen bij Tottenham Hotspur nog niet waar. In Engelse kranten krijgt de spits ervan langs. Zo is Tony Cascarino, oud-speler van onder andere Aston Villa, Chelsea en Celtic, bepaald geen fan van Janssen. 'Hij is simpelweg niet snel genoeg. Leicester City heeft met Jamie Vardy bijvoorbeeld een spits die ruimte schept voor anderen, maar dat kan Janssen niet.' (The Evening Standard)

Pablo Aimar viert donderdag zijn 37ste verjaardag. Een mooi moment om nog even te genieten van de kunsten van de oud-speler van onder andere Valencia, Benfica en het Argentijnse elftal.

Andy Carroll heeft een bizarre nacht achter de rug. The Daily Mail meldt dat de spits van West Ham United tijdens een rit naar huis vanaf het trainingscomplex werd aangevallen door twee motorrijders, van wie één hem onder schot hield. Ze probeerden Carroll uit de auto te krijgen, maar de aanvaller reed op topsnelheid terug richting het complex van West Ham, waarbij hij de motorrijders onderweg kwijtraakte. De politie doet onderzoek naar het voorval.

'Ik ga er niet te veel over zeggen, want voor je het weet denkt hij weer dat hij de beste is.'
Shkodran Mustafi heeft wel genoeg mooie verhalen gehoord over ploeggenoot Mesut Özil. De Duitse middenvelder van Arsenal was de defensie van Ludogorets dinsdag de baas met zijn winnende 2-3 in de Champions League, maar Mustafi grapt tegen Engelse media dat hij maar beter niet te veel lovende woorden kan krijgen. 'Nee, we kennen zijn kwaliteiten', vertelde Mustafi op de clubsite. 'Hij is geweldig. Ik denk dat ik na de aanname meteen had geschoten, maar hij bleef rustig.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.