Wolves betaalt Atlético recordbedrag voor Spaans international

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft op Deadline Day de komst van Jonny Otto permanent gemaakt. De Spaans international speelde al op huurbasis voor de Premier League-club en komt nu voor circa twintig miljoen euro definitief over van Atlético Madrid.

Wolves betaalt Atlético recordbedrag voor Spaans international

Daarmee maakt Atlético in een half jaar tijd flinke winst op Jonny, zoals zijn voetbalnaam luidt. Een half jaar geleden kwam de 24-jarige vleugelverdediger nog voor slechts zeven miljoen euro over van Celta de Vigo, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in zes seizoenen meer dan 200 officiële duels speelde. Bij Atético stond hij daarentegen welgeteld één dag onder contract.

Bij Wolves groeide Jonny razendsnel uit tot een vaste waarde in het systeem met wingbacks dat manager Nuno Espírito Santo hanteert. Voor bondscoach Luis Enrique was het reden hem op te roepen en Barcelona-back Jordi Alba bijvoorbeeld enige tijd links te laten liggen. Jonny maakte in oktober zijn debuut voor La Roja en heeft inmiddels drie interlands achter zijn naam.

De marktwaarde van Jonny is in korte tijd dus flink gestegen. Wolves moest er zelfs het clubrecord voor evenaren. Afgelopen zomer nam de promovendus Adama Traoré, ook al een Spanjaard, voor twintig miljoen euro over van Middlesbrough. Met de transfer van Jonny, die tot medio 2023 tekent, komen de totale uitgaven voor dit seizoen op ruim 110 miljoen euro te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.