Wolfsburg ruim langs Werder dankzij jubilerende Olic

Werder Bremen heeft zaterdagavond in eigen huis voor de negende opeenvolgende keer niet weten te winnen. De ploeg van trainer Thomas Schaaf was in het duel met VfL Wolfsburg volkomen kansloos. In het Weserstadion werd het 0-3.

Wolfsburg ruim langs Werder dankzij jubilerende Olic

Met de veertiende nederlaag van dit seizoen moet Bremen, met nog vijf wedstrijden te gaan, zelfs naar de onderste plaatsen kijken. De voorsprong op nummer vijftien Fortuna Düsseldorf bedraagt twee punten, terwijl de voorsprong op degradatiekandidaat FC Augsburg (plaats zestien) slechts vijf punten is.

Ook deze wedstrijd toonde Werder Bremen, waar Marko Arnautovic in de basis startte en Eljero Elia de hele wedstrijd op de bank zat, dat het zoekende is naar de vorm die het afgelopen seizoenen wel had. Al na dertien minuten keken de groen-witten tegen een achterstand aan.

Op aangeven van de Deen Simon Kjaer tekende Maximilian Arnold de eerste treffer van de wedstrijd aan, terwijl Ivica Olic binnen een half uur de marge naar twee tilde. De Kroaat passeerde doelman Sebastian Mielitz met een fraaie beweging en plaatste de bal in het lege doel. Het was voor de ervaren aanvaller alweer zijn vijftigste Bundesliga-treffer en de achtste van dit seizoen. In het verleden was Olic dertien keer trefzeker namens landskampioen Bayern München, terwijl hij in het shirt van Hamburger SV 29 doelpunten maakte.

Ook na de onderbreking kon de thuisploeg geen vuist maken. Werder probeerde wel terug in de wedstrijd te komen, maar was absoluut niet bij machte iets te forceren tegen het defensief sterke Wolfsburg, waar trainer Dieter Hecking de Nederlander Bas Dost geen speeltijd gaf.

Waar Bremen Bremen jacht maakte op de aansluitingstreffer, was het Wolfsburg dat na 66 minuten de wedstrijd besliste. Vanaf elf meter bepaalde de Braziliaanse spelverdeler Diego de eindstand op 0-3.

Door de ruime overwinning klimt Wolfsburg naar de twaalfde plaats in de Bundesliga met 37 punten uit dertig wedstrijden. Werder Bremen blijft steken op de veertiende plaats. De landskampioen van 2004 behaalde uit dertig wedstrijden slechts 32 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen