Wolfsburg-directeur zet Pongracic op zijn plek na uithaal naar Van Bommel

Reacties

Bij VfL Wolfsburg zijn ze op zijn zachtst gezegd niet blij met de uitspraken van Marin Pongracic. De aan Borussia Dortmund verhuurde verdediger krijgt een uitbrander van directeur Marcel Schäfer, die de Kroaat erop wijst dat hij beter naar zichzelf kan kijken.

Wolfsburg-directeur zet Pongracic op zijn plek na uithaal naar Van Bommel
© Pro Shots

Wolfsburg nam Pongracic in januari 2020 voor tien miljoen euro over van Red Bull Salzburg, maar de 24-jarige mandekker maakte sindsdien meer naam met zijn acties buiten dan binnen de lijnen. De tweevoudig international was betrokken bij diverse relletjes. Zo nam hij in maart met collega-verdediger John Brooks deel aan een illegale coronaparty. Wolfsburg bestrafte beide spelers met een boete en een taakstraf.

Volgens Bild hebben er meer incidenten plaatsgevonden die Pongracic op interne maatregelen en kritiek kwamen te staan. Dat hij nu als Dortmund-huurling uit de school klapt over details in zijn contract (zijn afkoopsom zou negen miljoen euro bedragen) en zijn salaris en de ontslagen Mark van Bommel een trap na geeft in een uitzending van Flügelzange op Twitch, zorgt ervoor dat ze in Wolfsburg wederom niet blij zijn met de Kroaat.

De aan Dortmund verhuurde Marin Pongracic kwam woensdag als invaller in actie in het Champions League-duel met Ajax.
De aan Dortmund verhuurde Marin Pongracic kwam woensdag als invaller in actie in het Champions League-duel met Ajax.

'Ik dacht dat we uitgebreid met hem gesproken hadden en dat het thema focus een punt is, waarvan we wilden dat hij dat meer ter harte zou nemen', reageert Schäfer namens de clubleiding bij Bild op de uitspraken van Pongracic, die het gevoel had dat hij afgelopen zomer werd buitengesloten bij Wolfsburg. 'Ik wilde uit mijn vel springen, naar Van Bommel gaan en hem aanpakken. Maar dan moet je met hem gaan zitten en gaan praten als een politicus.'

Schäfer is niet gediend van de uitspraken van de Kroaat. 'Het interview toont aan dat hij zich blijkbaar nog steeds met dingen bezighoudt, die op dit moment eigenlijk helemaal niet belangrijk voor hem zouden moeten zijn. Focus blijft duidelijk een thema waar Marin zich mee bezig moet houden. Hij kan zich beter afvragen hoe hij op het veld de beste prestaties levert', sneert de manager van Wolfsburg, dat intern gaat bekijken hoe ze deze kwestie gaan afhandelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.