Wolfsburg compleet verrast door vertrek Jonker-opvolger Schmidt

Reacties

Hij werd bij VfL Wolfsburg vijf maanden geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen Andries Jonker, maar Martin Schmidt is alweer weg bij Die Wölfen. De Zwitser is zelf opgestapt, tot verbazing van de club die hij achterlaat.

Wolfsburg compleet verrast door vertrek Jonker-opvolger Schmidt

Het nieuws volgt twee dagen nadat Wolfsburg thuis zeer ongelukkig verloor van Bayern München. De ploeg van Jeffrey Bruma, Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh kwam met 1-0 voor, overleefde een penalty (gemist door Arjen Robben) maar ging na een goal van Sandro Wagner (op aangeven van Robben) en een penalty in extremis van Robert Lewandowski (versierd door Robben) alsnog met 1-2 onderuit. Het blijkt de laatste wedstrijd van Schmidt geweest, die maandagmiddag zijn ontslag indiende.

'We waren er intern heilig van overtuigd dat we - samen - deze situatie konden omkeren', laat algemeen directeur Tim Schumacher in een statement weten. 'Het bericht van Martin kwam plotseling en onverwacht, zeker omdat het we het niet helemaal met zijn argumentatie eens zijn. We willen hem bedanken voor wat hij voor onze club heeft gedaan en wensen hem niets dan goeds.' Ook technisch directeur Olaf Rebbe is bijzonder verrast door het vertrek van Schmidt. 'Hij wil de weg vrijmaken en er zo voor zorgen dat Wolfsburg zich handhaaft, maar wij hadden dat graag met hém bereikt. We konden hem echter niet meer op andere gedachten brengen.'

Schmidt nam het stokje in september over van Andries Jonker, die juist in februari 2017 aan het roer was gekomen en Wolfsburg vorig seizoen via de play-offs behoedde voor degradatie. De start van het huidige seizoen was met vier punten uit vier wedstrijden echter niet best, waarna Jonker het veld moest ruimen. Onder Schmidt pakte Wolfsburg twintig punten in negentien wedstrijden, de club bezet momenteel de veertiende plek. Daar staat het één punt boven de plek die wederom play-offs zou betekenen en zeven punten boven de rechtstreekse degradatieplek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.