Robben in alle opzichten hoofdrolspeler bij ontsnapping Bayern

Bayern München heeft VfL Wolfsburg zaterdag ternauwernood verslagen: 1-2. Arjen Robben was vooral in de tweede helft erg belangrijk voor de koploper van de Bundesliga, terwijl Jeffrey Bruma Wolfsburg als basisspeler een belangrijk punt zag weggeven.

Bankzitter Riechedly Bazoer en de zieke Paul Verhaegh zagen dat Wolfsburg uiterst effectief was in de eerste helft van de wedstrijd tegen Bayern. Eigenlijk was het een wonder dat de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Daniel Didavi kopte al na acht minuten raak nadat Yunus Malli voor gaf uit een korte corner. Het was de eerste en ook de enige doelpoging van Wolfsburg in de eerste helft, maar Bayern kreeg de bal er aan de andere kant niet in. De bezoekers creëerden, met Robben in de basis, erg weinig kansen.

Robben kreeg vlak na rust wel een uitgelezen kans om er 1-1 van te maken. Na een overtreding van Renato Steffen ging de bal op de stip, maar Robben miste de strafschop. Tien minuten daarna had de aanvaller alsnog een hoofdrol bij de gelijkmaker van Sandro Wagner. Robben gaf een voorzet vanaf de rechterflank en de spits kopte raak.

Robben miste een strafschop tegen VfL Wolfsburg.

Wat volgde was een grotendeels frustrerende tweede helft voor Bayern, want de bezoekers hadden duidelijk een overwicht en creëerden nu wel veel meer kansen dan Wolfsburg. De thuisploeg hield vooral tegen, hopend dat er een puntje uitgesleept kon worden. Dat lukte uiteindelijk net niet, want in de absolute slotfase ging de bal opnieuw op de stip. Deze keer werd Robben neergehaald en benutte invaller Robert Lewandowski de penalty. Kort daarna was de wedstrijd ten einde.

Bayern staat door de winst op 59 punten in de Bundesliga, 21 meer dan Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Wolfsburg had een punt erg goed kunnen gebruiken. De ploeg heeft net als VfB Stuttgart 24 punten, terwijl het gat met de 'gevaarlijke' zestiende plek van FSV Mainz 05 slechts één punt bedraagt.

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1-2
Hamburger SV, met verdediger Rick van Drongelen in de basis, zorgde niet voor een stunt tegen Bayer Leverkusen. De thuisploeg kijkt op de ranglijst tegen een achterstand van zes punten op nummer zestien Mainz aan. Deze plek zal gehaald moeten worden door de club uit Hamburg om in ieder geval niet direct te degraderen.

Leon Bailey zorgde vijf minuten voor de rust voor de voorsprong voor de bezoekers uit Leverkusen. De Jamaicaanse aanvaller, die eerder in de belangstelling van Ajax stond, kon eenvoudig de 0-1 intikken. Kai Havertz verdubbelde in de tweede helft de voorsprong, waarna André Hahn in de slotfase nog de aansluitingstreffer produceerde. Toch lukte het de thuisploeg niet de 1-2 achterstand nog weg te werken.

1. FC Köln - Hannover 96 1-1
De thuisploeg, stijf onderaan in de Bundesliga, begon het duel met een achterstand van vier punten op nummer zeventien Hamburger SV. Tegen de middenmoter uit Hannover werd een punt gepakt, maar de achterstand op nummer zestien Mainz bedraagt nog altijd negen punten.

Na ruim een half uur spelen kwam FC Köln op 1-0, dankzij een fraaie knal van aanvaller Yuya Osako. Lang bleef de voorsprong niet op het scorebord staan, want enkele minuten later zorgde Niclas Füllkrug voor de gelijkmaker namens de bezoekers. Ook in de tweede helft was Hannover sterker, maar tot doelpunten kwam het niet. Routinier Claudio Pizarro leek ver in de blessuretijd nog de belangrijke 2-1 te maken, maar het doelpunt werd na het bestuderen van de videobeelden afgekeurd. Desondanks loopt de hekkensluiter dus een punt in op Hamburger SV.