Woest FC Emmen krijgt gelijk na VAR-ophef: rode kaart geseponeerd

Reacties

FC Emmen kan zaterdag (18.45 uur) gewoon een beroep doen op Lucas Bernadou in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Franse middenvelder kreeg zondag rood tegen AZ, maar die rode kaart is geseponeerd. De aanklager acht ernstig gemeen spel niet bewezen. 

Woest FC Emmen krijgt gelijk na VAR-ophef: rode kaart geseponeerd
© Pro Shots

FC Emmen verloor zondag met 1-0 bij AZ, waarna vooral de rol van de (video)arbitrage veelbesproken was. Zo kreeg Bernadou na een uur een rode kaart nadat hij ongelukkig op de enkel van AZ-verdediger Jonas Svensson ging staan. De VAR vond het een rode kaart, Marc Nagtegaal ging daarin mee en Bernadou moest inrukken.

FC Emmen-spelers Anco Jansen en Michael de Leeuw lieten niets heel van de VAR. 'Als we híér rode kaarten voor gaan geven, jongens... Nou, dan gaan er nog een heleboel spelers af. Geel was hier prima. De VAR moest er ook vier minuten over nadenken, de scheids heeft zelf nog twee of drie minuten voor het scherm gestaan. Dit maakt het voetbal wel kapot. Het duurt verschrikkelijk lang, maar als ik thuis op de bank zit en ik zie een mogelijke rode kaart, dan ben ik binnen vijf seconden klaar. Maar hier moeten twee vakkundige mensen - want het is hun werk - zó lang over nadenken', zei Jansen. 

Hij voegde daaraan toe: 'Alles is rood, het duurt allemaal zo lang. Je ziet honderd herhalingen en dan ziet het er allemaal héél ernstig uit... Kom op. Ik word er een beetje moe van.' Hij kreeg bijval van De Leeuw: 'Ik moet eerlijk zeggen: de VAR is gewoon k*t'. Weet je waarom ik het geen rood vind? Als de scheids er zó lang over doet om tot die conclusie te komen, dan is het dus geen rood.'

Het FC Emmen-tweetal krijgt dus gelijk van de tuchtcommissie en Bernadou kan zaterdag gewoon weer meedoen als Ajax op bezoek komt aan De Oude Meerdijk. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.