Woedende Mourinho ziet zege op Chelsea in rook opgaan

Reacties

Chelsea heeft zaterdagmiddag in de Premier League-kraker tegen Manchester United op het nippertje de eerste nederlaag van het seizoen voorkomen. Manager José Mourinho leek na een knappe comeback van zijn ploeg de punten mee te nemen van het voor hem zo bekende Stamford Bridge, maar invaller Ross Barkley besliste ver in de extra tijd anders.

Woedende Mourinho ziet zege op Chelsea in rook opgaan
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Manchester United
Manchester United

De lunchwedstrijd had het affiche van een topper, maar was feitelijk een duel tussen de nummer twee (Chelsea) en de nummer acht (United) van de ranglijst. De ploeg van Mourinho had vóór de interlandperiode vijf punten gemorst en kroop in de laatste thuiswedstrijd door het oog van de naald tegen Newcastle United (3-2). De 55-jarige Portugees uitte na afloop zijn frustratie voor het oog van de camera, maar is nog niet gestraft. En dus zat hij gewoon op de bank tijdens het weerzien met zijn oude club.

De ontmoeting met het Chelsea van de nieuwe manager Maurizio Sarri was niet alleen een kans het gat van zeven punten te verkleinen, Mourinho had ook nog nooit een positief resultaat geboekt op Stamford Bridge in dienst van United (telkens met Antonio Conte als opponent). Zijn ploeg vond voor rust echter maar moeilijk de weg naar het doel en had bovendien de handen vol aan Eden Hazard. Zo hadden Nemanja Matic en Ashley Young hadden een gele kaart nodig om de Belgische dribbelaar af te stoppen.

Ook het in de Premier League nog ongeslagen Chelsea was niet in staat veel grote kansen te creëren, maar het kwam in de eerste helft wel op voorsprong. Nadat Willian een prima mogelijkheid om de ban te breken nog had verprutst door een vrije trap op een gunstige plek hoog over te schieten, was het uit een prima aangesneden corner van de Braziliaan in de 21ste minuut wel raak. Linksback Marcos Alonso trok een gat met een goede loopactie en verdediger Antonio Rüdiger, volledig vrijgelaten door Paul Pogba, kopte raak.

Antonio Rüdiger opende de score in de Premier League-kraker tussen Chelsea en Manchester United.
Antonio Rüdiger opende de score in de Premier League-kraker tussen Chelsea en Manchester United.

United moest het antwoord op die tegentreffer aanvankelijk schuldig blijven, ook in de eerste fase na rust. Chelsea domineerde, maar schoten van Álvaro Morata en Hazard waren niet venijnig genoeg om David de Gea te verrassen. Toen United er in de 55ste minuut eens uitkwam, was het ook meteen raak. Na een voorzet van linksback Luke Shaw leverde een schot van Juan Mata nog geen doelpunt op, maar nadat Chelsea de bal niet wegkreeg uit de doelmond scoorde Anthony Martial wel van dichtbij.

Chelsea bleef daarna de overhand hebben met kansen voor David Luiz (kopbal, over) en N'Golo Kanté (schot, gered door De Gea), maar het was United dat in de 72ste minuut opnieuw toesloeg, weer via Martial. Dit keer schoot de Franse buitenspeler, allerminst onomstreden door een haat-liefde-verhouding met Mourinho, onberispelijk raak in de verre hoek nadat Mata de wild inkomende David Luiz had omspeeld en Marcus Rashford voor een goed vervolg had gezorgd door Martial te bedienen.

Daarmee was de eerste overwinning van Mourinho op Stamford Bridge als manager van United in de maak, maar Chelsea perste er nog een slotoffensief uit. Met Barkley, Pedro en Olivier Giroud als verse krachten bleven echt grote kansen uit, totdat Barkley in de zesde minuut van de extra tijd in derde instantie toch nog scoorde (foto). Daardoor blijven The Blues ongeslagen en zag The Special One, woedend wegens een provocerend staflid van Chelsea, zijn eerste uitzege op Chelsea in rook opgaan.

Op VI PRO lees je in een analyse waarom het een kwestie van tijd is voordat de vulkaan voor José Mourinho en Manchester United opnieuw gaat uitbarsten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.