Woedende Mido zet Salah op zijn plek

Reacties

Voormalig Ajacied en Egyptisch international Mido heeft keihard uitgehaald naar landgenoot Mohamed Salah. De superster van Liverpool werd onlangs positief getest op het coronavirus, daarna lekten beelden uit van een dansende Salah op een grote bruiloft (zie video onder).

Woedende Mido zet Salah op zijn plek
© Pro Shots

In zijn programma op Al-Nahar TV wendde Mido zich tot het Egyptische volk, de voetbalbond van het land en Salah zelf. In een tirade spreekt hij schande van het feit dat Salah in coronatijd een drukke bruiloft bezocht en geen afstand bewaarde tot andere gasten.

'Is er iemand die vindt dat Salah geen fout heeft gemaakt door de bruiloft van zijn broer met 800 tot 900 mensen bij te wonen? In coronatijd? Dat is toch gewoon fout?', vraagt Mido zichzelf af. 'Hij heeft het recht om het te vieren met zijn broer, maar niet tijdens een pandemie.'

In diverse media verschenen eerst foto's van Salah die met een mondmasker op aan het dansen is, maar daarna lekten ook beelden uit waarop duidelijk te zien was dat de aanvaller geen maatregelen nam. 'Hij komt naar Egypte voor de nationale ploeg en niet om de bruiloft van zijn broer bij te wonen. Het volk houdt van Salah, dit zag je ook tijdens de bruiloft. Honderden mensen hebben foto's gemaakt terwijl ze hem kusjes geven en nu is Salah positief getest op het coronavirus. Is er dan niemand van de bond die tegen hem zegt dat hij fout zat? De angst is gewoon te groot. Als jullie dit laten lopen, gaat het schip zinken. Met jullie allemaal aan boord. En wij worden meegenomen.'

Salah zelf heeft nog niet gereageerd op de tirade van Mido. Wel heeft hij mensen op Twitter bedankt voor steunende berichten en sprak hij uit dat hij snel weer terug op veld denkt te staan. Egypte had Salah overigens niet nodig in de afgelopen wedstrijden in het kwalificatietoernooi richting de strijd om de Afrika Cup, zonder hem werd er tweemaal gewonnen van Togo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.