Woedende Malinovskiy krijgt zijn zin en wordt partner De Roon

Reacties

Ruslan Malinovskiy moest er flink ruzie voor maken, maar heeft zijn gewenste transfer naar Atalanta Bergamo nu toch te pakken. De middenvelder komt voor liefst 13,7 miljoen euro over van RC Genk.

Woedende Malinovskiy krijgt zijn zin en wordt partner De Roon

De 26-jarige Malinovskiy was het afgelopen seizoen een van de sterren bij Genk, dat zich toch enigszins verrassend tot kampioen van België kroonde. De middenvelder uit Oekraïne zette vervolgens zijn zinnen op een overstap naar Italië. Atalanta werd al snel concreet, maar Genk weigerde hem te laten vertrekken en bepaalde de vraagprijs op twintig miljoen euro.

Dat zorgde voor een enorme woede bij Malinovskiy. 'Genk liet me het voorbije jaar niet gaan, maar beloofde me dat ze mij deze zomer niet zouden tegenhouden als ik zou willen vertrekken. Daarom voel ik me bedrogen. In de winter kon ik naar AS Roma, maar ik kon daar niet naartoe gaan, omdat ik zelf mijn woord had gegeven, ik zou de club helpen kampioen te worden. Nu ik hoor dat Genk me niet wil laten gaan en een enorme prijs vraagt, voel ik me verraden', brieste de spelmaker.

'Ik heb drie jaar lang gevochten voor Genk en was zeker dat ik deze zomer door de grote poort zou kunnen vertrekken, en nu voel ik me vooral naïef. Ik klink misschien emotioneel, maar ik voel me hopeloos en ik zie mezelf niet meer voor Genk voetballen. Ik kan echt niet blijven na alles wat er gebeurd is', voegde Malinovskiy daar nog aan toe in de Belgische media.

Uiteindelijk heeft Genk dan toch besloten om mee te werken aan een vertrek van Malinovskiy. Bij Atalanta Bergamo, dat zich geplaatst heeft voor de Champions League, wordt hij de partner van Marten de Roon op het middenveld. Malinovskiy is de op twee na duurste aankoop ooit van Atalanta, achter Luis Muriel (15 miljoen) en Duván Zapata (14 miljoen).

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.