Woedende Hermoso reageert op nieuwe rel na negeren Spaanse boycot

Reacties

Jenni Hermoso is niet opgeroepen voor de selectie van wereldkampioen Spanje. De speelster stond de afgelopen weken in het middelpunt van de controverse rondom de kus die ze kreeg van bondsvoorzitter Luis Rubiales. Maandagnacht kwam ze met een furieus statement.

Woedende Hermoso reageert op nieuwe rel na negeren Spaanse boycot
© Pro Shots

Maandagmiddag maakte Montse Tomé, de nieuwe bondscoach van de vrouwenploeg, haar selectie bekend. Daar waren twintig speelsters in opgenomen die vorige week nog aan hadden gegeven de nationale ploeg te boycotten. Vijftien van die speelsters werden afgelopen zomer wereldkampioen. Daar had Tomé, opvolgster van de omstreden Jorge Vilda, geen boodschap aan.

Nota bene Hermoso was de grote afwezige op de lijst van Tomé. De speelster was een van de Spaanse sterren op het WK, maar hoefde zich niet te melden in Spanje. Middels een statement reageerde de wereldkampioene. ‘Dit is een strategie van verdeeldheid en manipulatie om ons te intimideren te bedreigen met juridische gevolgen en economische sancties’, schrijft Hermoso.

Daarmee doelt ze op het gegeven dat als spelers niet op komen dagen, ze een boete van dertigduizend euro riskeren. Daarnaast raken ze hun spelerslicentie kwijt, waardoor ze in Spanje niet meer in clubverband in actie mogen komen. ‘Het laat zien dat er niets is veranderd en het bevestigt waar we voor vechten. We zoeken al weken, zo niet maanden, naar bescherming. Die hebben we bij de voetbalbond niet kunnen vinden. Dezelfde mensen die de vraag niet beantwoorden, hebben nu een lijst gelanceerd met speelsters die niet opgeroepen wilden worden.’

Dinsdag worden de speelsters om 11.30 uur verwacht zich te melden. Vrijdag ontmoet Spanje al Zweden voor een duel in de Nations League. Via dat toernooi kan de wereldkampioen zich plaatsen voor de Olympische Spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.