Woede over selectie Rode Duivels: 'Gebrek aan respect'

Reacties

Domenico Tedesco heeft met zijn eerste selectie als bondscoach van België verrast. Onaangenaam verrast, zo is de teneur bij koploper RC Genk.

Woede over selectie Rode Duivels: 'Gebrek aan respect'
© Pro Shots

De Belgische competitie is zeer beperkt vertegenwoordigd in de selectie voor de start van de EK-kwalificatie tegen Zweden op 24 maart. Zeno Debast en Jan Vertonghen (beiden Anderlecht) zijn de enigen die ook uitkomen in de Pro League.

'Het spreekt voor zich dat het een voordeel is als je in een zwaardere competitie als de Premier League speelt en daar elke week moet knokken tegen topspelers', gaf Tedesco uitleg.

Die uitleg kan niet rekenen op begrip bij Genk, de koploper in België en compleet gepasseerd door Tedesco. De eerste reactie op Twitter was veelzeggend: 'gezever.' Technisch directeur Dimitri De Condé kan er met zijn hoofd niet bij dat onder anderen smaakmakers Bryan Heynen en Mike Trésor (foto) zijn genegeerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit is een devaluatie van de Belgische competitie', zegt De Condé. 'Jongens die vijfhonderd minuten tellen in de Premier League krijgen de voorkeur boven aanvoerders van ploegen die hier bovenaan staan? Welk signaal geef je dan? Blijkbaar wordt er anders gekeken naar het buitenland.'

Het gaat hem om meer dan zijn eigen spelers. 'Onze Belgische ploegen doen het geweldig in Europa. Dat is dus tegenstrijdig. Toch is het voor onze jongens dubbel zo zuur. Ze staan een volledig seizoen aan de leiding, hebben geweldige statistieken en worden daar niet voor beloond. Wanneer gaat een speler van Genk dan wel nog kans maken op de nationale ploeg?'

Bij Genk is ook grote teleurstelling over de gang van zaken, waarbij de club tevergeefs aanklopte bij bond over informatie over de voorselecties. We wilden dat onze trainer al wat kon inpraten op jongens om een eventuele ontgoocheling weg te nemen', gaf De Condé uitleg. 'De federatie antwoordde dat niemand info kreeg voor 12 uur – ik kon dat begrijpen. Alleen hoor ik dan dat andere spelers gisteren wél al ingelicht zijn. Een compleet gebrek aan respect, voor iedereen moeten de regels hetzelfde zijn.'

EK-kwalificatie

Stand Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.