Tedesco passeert Mertens en Witsel bij eerste selectie als Belgisch bondscoach

Reacties

Domenico Tedesco heeft vrijdag zijn eerste selectie als bondscoach van België naar buiten gebracht. De opvolger van Roberto Martínez heeft Dries Mertens en Axel Witsel buiten de groep gehouden.

Tedesco passeert Mertens en Witsel bij eerste selectie als Belgisch bondscoach
© Pro Shots

De 35-jarige Mertens en de 34-jarige Witsel waren jarenlang vaste waarden bij de Belgische ploeg, maar Tedesco begint zonder de routiniers aan de EK-kwalificatiecyclus. 'We hebben niet naar leeftijd gekeken', benadrukte Tedesco volgens Sporza. 'Wel naar de vorm en de bereidheid van de spelers. Dat er heel wat jonge spelers in de selectie zitten, is vanwege hun prestaties, niet hun leeftijd.'

Het ontbreken van Witsel, die bij Atlético Madrid onder contract staat, is het meest opvallend. 'Ik ben naar Madrid gegaan om hem mijn keuze uit te leggen', zei Tedesco. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar hij waardeerde het wel dat ik het hem persoonlijk ben gaan vertellen. Ik heb hem daar ook gezegd dat het een moeilijke beslissing was, maar de deur blijft gewoon open. Nu wil ik de jongere spelers aan het werk zien. Daarna evalueren we.'

Met Zeno Debast en Jan Vertonghen, die allebei bij Anderlecht spelen, zijn er slechts twee spelers uit de Belgische competitie opgeroepen. Southampton-middenvelder Romeo Lavia is de enige debutant. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet lieten na het voor België teleurstellend verlopen WK weten dat zij zich niet meer beschikbaar zullen stellen voor de nationale ploeg en staan dan ook niet op de lijst van Tedesco.

België speelt op vrijdag 24 maart de eerste EK-kwalificatiewedstrijd, in en tegen Zweden. Vier dagen daarna wacht een oefenwedstrijd in en tegen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.