Woede en zorgen bij Chelsea na 'roekeloze' overtreding op Abraham

Reacties

Chelsea-manager Thomas Tuchel vreest Tammy Abraham een tijd te moeten missen. Bij de technische staf van de Londenaren was er veel onbegrip over het feit dat tegenstander Jamaal Lascelles niet eens een kaart kreeg voor zijn charge.

Woede en zorgen bij Chelsea na 'roekeloze' overtreding op Abraham
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Newcastle United
Newcastle United

De ingreep van Lascelles in de openingsfase van Chelsea tegen Newcastle betekende voor Abraham maandagavond het einde van de wedstrijd. De 23-jarige spits moest in de twintigste minuut al vervangen worden en werd afgelost door Olivier Giroud, die even later de score opende. Chelsea won met 2-0 en na afloop wilde Tuchel het een en ander kwijt over de overtreding op Abraham.

'Er is nog geen update (over de schade, red.), maar hij kon niet verder en we maken ons zorgen over hem. Mijn assistent probeerde de scheidsrechter nog beelden van de tackle te laten zien met de iPad, maar we kregen te horen dat de arbiter niet met ons mocht praten over dat voorval. Dat wisten we niet, maar wij hadden echt het gevoel dat het een roekeloze overtreding was', aldus de Chelsea-manager.

Tuchel ging verder in zijn interview bij Sky Sports: 'Ja, hij (Lascelles, red.) speelde de bal, maar in mijn ogen nam hij ook erg veel risico om een tegenstander te blesseren. Dus dan is het een overtreding volgens mij. Het was onbesuisd en dat wilden we gewoon bespreken met de arbitrage.'

Een gebrek aan opties voorin heeft Tuchel ook bij afwezigheid van Abraham niet. Met Giroud in de punt van de aanval kiest hij voor meer balvastheid, Timo Werner zou ook als spits kunnen spelen en zorgt voor meer diepgang in het spel. Geschuif voorin levert mogelijk kansen op voor Hakim Ziyech, die in de voorbije vier Premier League-wedstrijden geen speeltijd kreeg van de nieuwe Chelsea-manager.

Concurrentie Chelsea moordend: 'Mount completer, maar Ziyech kan next level zijn'
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.