Woede bij Atlético Madrid over arbitrage na verloren stadsderby

Real Madrid plaatste zich donderdagavond voor de halve finale van de Copa del Rey door een 3-1 zege op rivaal Atlético Madrid. Na een rode kaart in de verlenging gaf Atlético de wedstrijd uit handen. Atlético-trainer Diego Simeone was na afloop van het duel niet te spreken over de arbitrage.

Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Atlético Madrid

Met een 1-1 stand ontving Stefan Savic twee gele kaarten binnen twee minuten, waardoor hij kon vertrekken. Simeone vroeg zich hardop af waarom Real Madrid-middenvelder Dani Ceballos dan niet ook zijn tweede gele kaart kreeg. 'Dat is een sleutelmoment in de wedstrijd en het lijkt niemand te interesseren', zei hij na afloop op de persconferentie.

Bij een 1-0 voorsprong van Atlético haalde Ceballos Thomas Lemar neer op de rand van het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter gaf hem daar niet zijn tweede gele kaart voor. 'Als de overtreding van Savic geel is, dan had Ceballos er ook zeker af gemoeten.'

Simeone kreeg het ook tijdens de wedstrijd al aan de stok met scheidsrechter Cesar Soto Grado. 'Ik vroeg aan de scheidsrechter of hij misschien een persoonlijk probleem had met Morata, want hij floot niet één keer voor een overtreding. Als hij echt iets tegen hem heeft, hoor ik het graag, want dan stel ik hem volgende keer niet meer op.'

Voormalig voetballer en woordvoerder van Atlético Madrid Tomás Renones deed daar nog een schepje bovenop. 'Natuurlijk had Ceballos rood moeten krijgen, maar we zijn dit inmiddels wel gewend. We kunnen allemaal fouten maken, maar het zou fijn zijn als het ook een keer onze kant op zou vallen. We vertrekken hier met veel woede.'

Na de rode kaart scoorde Real Madrid nog twee keer, waardoor het de wedstrijd won. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti vond de rode kaart van Savic terecht, maar wilde zich niet uitlaten over het moment van Ceballos. 'Ik stond te ver weg, dus ik zou echt niet weten of hij daar zijn tweede gele kaart had moeten hebben.'