Wöber maakt miljoenentransfer: 'Hij vroeg me of ik hem weer ging volgen'

Reacties

Maximilian Wöber is speler van Leeds United. De verdediger met een verleden bij Ajax komt voor een bedrag van maximaal twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg.

Wöber maakt miljoenentransfer: 'Hij vroeg me of ik hem weer ging volgen'
© Pro Shots

Bij Leeds gaat Wöber weer samenwerken met trainer Jesse Marsch. In 2019, toen Marsch net was aangesteld als trainer van Salzburg, haalde hij de verdediger weg bij Sevilla. De Amerikaan vertrok na twee seizoenen weer bij de Oostenrijkse topclub.

In de afgelopen drie seizoenen won Wöber de dubbel met Salzburg. De 24-jarige stopper speelde vanaf de zomer van 2017 anderhalf jaar voor Ajax, waarmee hij ook de dubbel won. Bovendien kwam Wöber dertien keer in actie voor de nationale ploeg van Oostenrijk.

Kristensen
Wöber wordt bij Leeds niet alleen herenigd met Marsch, maar ook met Rasmus Kristensen. Opvallend genoeg speelden de twee verdedigers samen bij zowel Ajax als Salzburg. Op de website van zijn nieuwe werkgever ging Wöber in op de toevalligheid. 'Ik heb al met hem gesproken, hij vroeg of ik hem weer ging volgen. We waren buren bij onze vorige clubs en nu worden we weer buren.'

In de zomer van 2022 verkaste Kristensen van Salzburg naar Leeds, waarvoor hij dit seizoen in dertien Premier League-wedstrijden basisklant was op de rechtsbackpositie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.