WK-kwalificatiegroep 7: Frankrijk maakt dure misstap

Frankrijk-Roemenië 1-1

Les Bleus begonnen het duel in het Stade de France met Bayern-vedette Franck Ribéry en Real Madrid-aanvaller Karim Benzema op de bank. De thuisploeg deed zonder de smaakmakers een verwoede poging om terrein goed te maken op de koploper in groep 7, Servië. Frankrijk, met onder anderen oud-Ajacied Julien Escudé, Nicolas Anelka en Thierry Henry in de basis, wist zich halverwege echter nog niet verder dan een 0-0 stand.

Daar kwam drie minuten na rust verandering in, toen aanvoerder Henry na een corner van Gourcouff op aangeven van Gallas zijn ploeg bij de hand nam en 1-0 binnentikte. Nog geen tien minuten later echter gleed Escudé de bal achter de eigen doelman
Lloris: 1-1.

Ribéry loste na een uur Andre Pierre Gignac af en Gourcouff werd vervangen door Benzema. Het mocht niet baten voor Frankrijk, dat op 1-1 bleef steken en zich met vijftien punten uit acht duels waarschijnlijk kan gaan opmaken voor de play-offs. Servië lijkt met achttien punten uit zeven duels nauwelijks te achterhalen.

Oostenrijk-Faroer 3-0Voor aanvaller Mark Janko begon het seizoen teleurstellend bij zijn club Red Bull Salzburg, maar inmiddels geniet hij weer het vertrouwen van coach Huub Stevens. Ook bij de Oostenrijkse nationale ploeg was hij op stoom. Nadat Stefan Maierhofer al in de openingsminuut de score had geopend, bepaalde Janko een kwartier later de stand op 0-2 en in de 60ste minuut vanuit een strafschop op 0-3.

Oostenrijk staat op tien punten uit zeven duels en heeft door het verlies van Frankrijk plots weer een kleine kans op het bereiken van de play-offs.