WK-kwalificatiegroep 4: Hiddink haalt minimaal play-offs

Finland zal weer ontbreken op een WK. Door het gelijkspel van de ploeg met Jari Litmanen in de basis tegen Liechtenstein en de winst van Rusland en Duitsland zijn de Scandinaviërs uitgeschakeld. De enige spanning in poule bestaat uit de vraag wie rechtstreeks en wie via de play-offs moet proberen Zuid-Afrika te halen. Duitsland heeft een punt voorsprong op Rusland.

Liechtenstein-Finland 1-1Finland zal ook komende WK niet aanwezig zijn. Finse legende Jari Litmanen had, een kwartier voor tijd, de ploeg via een strafschop de juiste weg gewezen. Nog geen twee minuten later Michele Polverino voor de gelijkmaker. Doordat Liechtensteiner Martin Büchel kort daarop rood zag, mocht Finland nog hopen, maar tot scoren kwamen de Scandinaviërs niet meer.

Duitsland-Azerbeidzjan 4-0Duitsland heeft keurig zijn plicht volbracht, namelijk winnen van Azerbeidzjan. Een grote rol was voor Miroslav Klose, die in de rust zijn matige clubgenoot Mario Gomez verving. De invaller tekende voor twee treffers. Voor rust had Michael Ballack zijn ploeg, via een strafschop, op voorsprong gebracht. Lukas Podolski maakte de vierde treffer.

Wales-Rusland 1-3Rusland heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de poule door met 3-1 het uitduel met Wales te winnen. Igor Semsjov bepaalde na dertien minuten de juiste koers. Binnen het uur bracht James Collins Wales weer naast de ploeg van Guus Hiddink. In de slotfase brachten Sergei Ignasjevitsj en Roman Pavljoetsjenko de Russen de zege.

Duitsland en Rusland verdelen wie er rechtstreeks naar Zuid-Afrika gaat en wie dat moet doen via de play-offs. De overige ploegen in groep 4 zijn uitgeschakeld.