WK-kwalificatie: Japan en Zuid-Korea winnen

Japan en Zuid-Korea zijn de tweede fase in de Aziatische WK-kwalificatiereeks goed begonnen. In Groep 2 versloeg Japan Noord-Korea met veel moeite (2-1) en in Groep 1 was Zuid-Korea met 2-0 te sterk voor Koeweit.

WK-kwalificatie: Japan en Zuid-Korea winnen

Japan leek lange tijd op een teleurstellend gelijkspel af te stevenen. De start was zoals gewenst, Mitsuo Ogasuwara opende al na drie minuten de score. Maar na de gelijkmaker van Chol Nam Song in de 62ste minuut slaagde de ploeg van bondscoach Zico er maar moeizaam in opnieuw afstand te nemen. Pas in de 90ste minuut kreeg Masashi Oguro de dappere Noord-Koreanen op de knieën.

Zuid-Korea had iets minder moeite met Koeweit. Dong-Gook Lee zette in de 24ste minuut de 1-0 op het scorebord met een prachtige volley. PSV'er Young-Pyo Lee besliste het duel met een treffer in de 81ste minuut. Lee's clubgenoot Ji-Sung Park was eveneens negentig minuten van de partij bij de ploeg van Jo Bonfrère.

In de tweede fase in Azië plaatsen de bovenste twee in de twee groepen van vier landen zich direct voor het WK 2006 in Duitsland. De nummers drie spelen een beslissingswedstrijd tegen elkaar. De winnaar van dat duel treft in een play off de nummer vier uit de Noord- en Midden-Amerikaanse zone met als inzet één WK-ticket.

Bekijk hier al onze video's