WK-droom van Suriname en Gorré spat uiteen

Reacties

De droom van kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland zit er alweer op voor Suriname. Onder leiding van bondscoach Dean Gorré werd dinsdag in eigen huis verloren van Nicaragua: 1-3.

WK-droom van Suriname en Gorré spat uiteen

Suriname moest in het André Kamperveen Stadion in Paramaribo een 1-0 nederlaag uit het heenduel wegpoetsen om zich te kwalificeren voor de derde kwalificatieronde. Het begin was goed: na een paar minuten zorgde Roxey Fer voor vreugde door voor de voorsprong te zorgen: 1-0.

Van die vreugde was kort na rust al niet veel meer over. De gelijkmaker van Raúl Leguías na een klein halfuur had de Surinaamse missie al een stuk moeilijker gemaakt, de prachtige 1-2 van Manuel Rosas vlak na de pauze betekende de definitieve nekslag. In de blessuretijd maakte Carlos Chavarria er zelfs 1-3 van.

Zo zit het avontuur van Suriname, dat in de tweede ronde mocht instromen, er al snel op. Gorré werd in februari officieel aangesteld om het land te leiden tijdens de WK-kwalificatie, maar moet de jacht op een ticket voor Rusland 2018 dus na twee wedstrijden staken.

Kluivert
Gorré volgt daarmee niet het voorbeeld van Patrick Kluivert, die Curaçao als bondscoach via Montserrat (eerste ronde) en Cuba (tweede ronde) de afgelopen periode wél naar ronde drie loodste. Voor Kluivert en co wacht in die derde ronde een tweeluik met een nog onbekende tegenstander, daarvoor wordt op 25 juli geloot.

In de vierde ronde - waarin ook grote landen als de Verenigde Staten en Mexico instromen - worden vervolgens drie poules van drie gemaakt. Uit elke groep gaan de bovenste twee landen door naar de vijfde en laatste ronde. De overgebleven zes landen strijden in een poule om drie WK-plaatsen en één play-offticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.