'We willen Suriname trots maken'

Reacties

Suriname-bondscoach Dean Gorré hoopt dat er net als op Curaçao een volksfeest kan losbarsten als ten koste van Nicaragua de volgende ronde op weg naar het WK is bereikt.

'We willen Suriname trots maken'

Suriname moet op eigen veld winnen om nog hoop te houden op een WK-ticket. In het uitverkochte André Kamperveen-stadion, met president Desi Bouterse als een van de zesduizend toeschouwers, verdedigt Nicaragua dinsdag de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd van 7 juni.

Gorré riep zijn spelers na de laatste training in het Essed Stadion bij elkaar en sprak ze toe. 'Ik heb ze op het hart gedrukt dat morgen het moment is aangebroken waarnaar we maanden toegewerkt hebben. We hebben vandaag de laatste puntjes op de i gezet. "Nu is het aan jullie", heb ik gezegd. We willen Suriname trots maken.'

De bondscoach, die vijf maanden geleden begon aan de voorbereiding op de WK-kwalificatie, verwees naar Curaçao. 'Daar is een volksfeest losgebarsten na het succes tegen Cuba. Hopelijk barst hier eenzelfde feest los. Morgen moet alles eruit komen wat we er de laatste maanden ingestopt hebben.'

Gorré moet het doen met spelers uit de Surinaamse competitie. In tegenstelling tot zijn Curaçao-collega Patrick Kluivert kan hij geen spelers oproepen met een dubbele nationaliteit. De hoop bij Gorré is dat met het aantreden van de nieuwe regering deze kwestie wordt opgelost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.