WK-winst levert Argentinië extra duels met Messi op

Reacties

Als Argentinië het afgelopen WK niet gewonnen had, was Lionel Messi gestopt als international. Dit vertelde de superster tijdens een tv-interview in zijn eigen land.

WK-winst levert Argentinië extra duels met Messi op
© Pro Shots

Zelfs na een lang seizoen met een WK tussendoor is Messi nog actief op de velden, donderdagmiddag scoorde hij nog namens Argentinië in de oefeninterland tegen Australië. Na die wedstrijd werd Messi geïnterviewd op de Argentijnse televisie en deed hij een bekentenis.

'Om eerlijk te zijn, als we niet wereldkampioen waren geworden, zou ik niet meer bij het nationale team zitten', sprak Messi uit. 'Ik heb zo genoten van het afgelopen WK, dat is me nog nooit overkomen. Ik kan niet weglopen nu, ik moet genieten van dit alles.'

Messi speelde een cruciale rol in de WK-winst van Argentinië. In totaal scoorde hij zevenmaal in Qatar, waarvan twee doelpunten in de finale tegen Frankrijk. Na de eindstrijd ging het lang over de toekomst van Messi, zowel in clubverband als bij de nationale ploeg. Inmiddels is op beide gebieden duidelijkheid.

Na dit seizoen trekt Messi naar Amerika om te gaan spelen voor Inter Miami. 'Dit was een beslissing die we hebben gemaakt met de hele familie', stelt Messi. 'We zijn blij met wat komen gaan en we kijken met verlangen uit naar deze nieuwe situatie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.