WK-vacature bij Australië na opmerkelijk vertrek bondscoach

Reacties

Een paar dagen nadat hij Australië naar het WK leidde, is bondscoach Ange Postecoglou opvallend genoeg opgestapt. The Socceroos moeten dus afreizen naar Rusland met een nieuwe trainer.

WK-vacature bij Australië na opmerkelijk vertrek bondscoach

De 52-jarige Postecoglu heeft zijn beslissing dinsdag kenbaar gemaakt aan de leiding van de Football Federation Australia (FFA). 'Dit is een moeilijke beslissing. Het was een eer om mijn land te leiden. Ik zei dat we het zouden redden, en we hebben het gered. Wel heeft dit werk zijn tol geëist. Dit is het juiste moment om het stokje over te geven aan iemand die de energie heeft die deze baan vereist.'

Postecoglou nam de baan in 2013 aan, als opvolgers van de Duitser Holger Osieck. Onder de Griekse Australiër won het land in 2015 de Azië Cup en strandde het op het WK 2014 in een poule met Nederland. Na de nieuwe plaatsing voor het WK, zit het dienstverband van Postecoglou er dus op.

Er was de afgelopen tijd veel kritiek op de bondscoach, met name op zijn speelwijze en opstellingen. Nadat Australië zich via de play-off tegen Honduras (0-0 uit, 3-0 winst thuis) plaatste voor het WK, houdt hij de eer aan zichzelf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.