WK komt niet in gevaar voor Neymar: 'Het gaat goed'

Reacties

Neymar heeft de fans van de Braziliaanse nationale ploeg gerustgesteld: de revalidatie van zijn voetblessure loopt volledig volgens schema. Het WK komt daarmee niet in gevaar.

WK komt niet in gevaar voor Neymar: 'Het gaat goed'

Een statement met dezelfde strekking bracht Neymars club Paris Saint-Germain vrijdagmiddag al naar buiten. De 26-jarige dribbelaar zelf zegt in gesprek met TV Globo dat hij nog ongeveer een maand nodig heeft om te herstellen. 'Het gaat goed, helemaal zoals gepland.'

PSG-coach Unai Emery sprak al de hoop uit dat Neymar dit seizoen nog in actie komt. De club uit de Franse hoofdstad komt binnen tien dagen met nieuws over wanneer de recordaankoop de training kan hervatten.

Neymar brak eind februari tijdens een competitieduel van PSG met Olympique Marseille een middenvoetsbeentje. Volgens de Braziliaanse teamdokter zou de aanvaller in het ergste geval een revalidatieduur van drie maanden wachten, waardoor het WK een race tegen de klok zou worden.

Voor Brazilië begint het eindtoernooi op 17 juni met een wedstrijd tegen Zwitserland. De andere tegenstanders in de groepsfase zijn Costa Rica (22 juni) en Servië (27 juni).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.