WK-held Cheryshev haalt opgelucht adem na dopingonderzoek

Reacties

Denis Cheryshev wordt in Spanje niet vervolgd na vermeend dopinggebruik. De Russische Valencia-aanvaller kwam in de problemen door uitlatingen van zijn vader, maar heeft volgens onderzoekers niets misdaan.

WK-held Cheryshev haalt opgelucht adem na dopingonderzoek

Tijdens het WK gaf vader Dmitri Cheryshev een interview waarin hij zou hebben toegegeven dat zijn zoon groeihormonen heeft gebruikt in aanloop naar het WK, met als doel sneller te herstellen van een blessure. Dat zou de nu 27-jarige linksbuiten dan in dienst van Villarreal hebben gedaan.

De Spaanse anti-dopingautoriteit startte een onderzoek en heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat Cheryshev de regels niet heeft overtreden. De Rus deelde de verlossende brief, die ook aan de internationale anti-dopingautoriteit WADA gericht was, via Twitter.

Cheryshev maakte als een van de uitblinkers bij het gastland grote indruk tijdens het WK. De achttienvoudig international scoorde tijdens het eindtoernooi al drie keer in de groepsfase en was bovendien trefzeker in de verloren kwartfinale tegen Kroatië. Na het WK maakte de voormalige speler van Real Madrid op huurbasis de overstap naar Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.