WK-ganger Alli meteen weer beslissend voor aankooploos Spurs

Reacties

Tottenham Hotspur is aan het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een overwinning op bezoek bij Newcastle. Zoals te doen gebruikelijk in augustus had het daar geen doelpunten van WK-topscorer Harry Kane voor nodig. En in dit geval ook geen aankopen. Makkelijk ging het echter niet.

WK-ganger Alli meteen weer beslissend voor aankooploos Spurs
Newcastle United
Newcastle United
1 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Net als vorig seizoen (0-2 zege) moest Tottenham naar Newcastle voor de openingswedstrijd van de Premier League, maar de Spurs hadden nu een heel andere zomer achter de rug. Waar er vorig jaar voor bijna honderd miljoen euro aan nieuwe spelers kwamen, verwelkomde manager Mauricio Pochettino nu geen enkele aankoop, een unicum sinds de invoering van de zomerse transferperiode.

Het leidde al tot verontruste reacties van de fans, maar die hadden in St. James' Park al snel weer iets om te juichen. Uit een corner van Christian Eriksen kopte Davinson Sánchez de bal richting het doel, waarna Jan Vertonghen met het hoofd verlengde. Doelman Martin Dubravka zat er met zijn hand nog aan, maar net te laat. De bal bleek de doellijn slechts negen millimeter gepasseerd te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Newcastle, dat wel aankopen deed maar die allemaal op de bank hield, liet in de openingsfase al merken het gevecht aan te willen gaan en herstelde zich razendsnel van de vroege tegengoal. In de elfde minuut kopte Joselu de gelijkmaker binnen uit een perfect aangesneden voorzet van Matt Ritchie. Sánchez maakte daarbij geen beste beurt; de Spaanse spits stond wel heel erg vrij.

De Colombiaanse ex-Ajacied was aan de kant van Tottenham een van de zeven WK-gangers die nog geen maand na de finale alweer aan de aftrap stonden. Dele Alli speelde exact een maand geleden nog 120 minuten mee in de verloren halve finale tegen Kroatië, maar stond er zaterdagmiddag weer gewoon. In de achttiende minuut kopte hij raak uit een prima voorzet van Serge Aurier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leek de opmaat voor een knotsgek begin van de eerste Premier League-zaterdag van het seizoen, maar het echte spektakel bleef daarna uit. Vlak na rust was Newcastle wel dicht bij de gelijkmaker via een kiezelhard schot van Mohamed Diamé tegen de paal, terwijl Martin Dúbravka met een geweldige reflex voorkwam dat Moussa Sissoko er van dichtbij 1-3 van maakte.

Nadat met spits Salomón Rondón dan eindelijk de eerste aanwinst binnen de lijnen kwam, hield Hugo Lloris de bezoekers op de been toen de bal voor de voeten van Ayoze Pérez viel. In de slotfase was de Franse goalie geklopt bij een gesmoord schot van Rondón, maar de bal belandde bovenop de lat. En dus ontsnapte Spurs aan puntenverlies en blijft de onrust over het uitblijven van aankopen vooralsnog uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.