WK-discussie Ibrahimovic: 'Zou hem er persoonlijk afleveren'

Reacties

De geest van Zlatan Ibrahimovic waarde rond boven het Zweedse succes in San Siro. De gestopte international wakkerde zelf ook de discussie over een comeback aan.

WK-discussie Ibrahimovic: 'Zou hem er persoonlijk afleveren'

Na het 0-0 in San Siro werd direct de vraag gesteld of Ibrahimovic zich weer beschikbaar ging stellen voor de nationale ploeg om op het WK te kunnen schitteren. De Zweedse krant Sportexpressen zocht contact met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en kreeg een berichtje terug: 'Als het aan mij ligt, dan zou ik hem er persoonlijk afleveren', stuurde Raiola, waarmee hij de deur naar een rentree van de na het EK gestopte spits open zette.

In het Zweedse kamp was er geen behoefte te praten over een eventuele rentree van Ibrahimovic. 'Met deze vraag gaan we ons later bezighouden', zei middenvelder Sebastian Larsson. Bondscoach Janne Andersson reageerde geïrriteerd, terwijl technisch directeur Lars Richt geen trek had in een debat over een comeback. 'Het is toch duidelijk dat ik er niets over kan zeggen. We vieren nu feest en spreken niet over volgend jaar. Nu is nu. Laat ons hiervan genieten.'

De Zweedse oud-international Kim Källström werd op nationale televisie na het gelijkspel in Milaan de vraag voorgelegd of een rentree van Ibrahimovic een optie was. 'Het is een lastige vraag aangezien er iets heel groots is gepresteerd en de focus dus niet komt te liggen op Ibrahimovic. Maar ik denk dat hij het wel zou willen', aldus de 131-voudig international Källström.

Ibrahimovic deelde via sociale media zijn vreugde over de geslaagde WK-kwalificatie: 'We are Zweden.' Dat zorgde ook voor speculatie, want sprak de spits met 'we' van een Zweeds team met hem? En was het gebruik van de Z in plaats van de S een verwijzing naar zijn voornam? Of was het juist een vorm van narcisme door het succes naar zich toe te trekken? De discussie over een van de meest besproken Zweedse voetballer is ongetwijfeld niet ten einde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.