Witte rook uit Dortmund: groeibriljant blijft club trouw

Reacties

Youssoufa Moukoko gaat deze winter niet weg bij Borussia Dortmund. Dat bericht verscheen donderdag al in verschillende Duitse media, en is nu door zijn werkgever bevestigd. Moukoko heeft een nieuw contract getekend.

Witte rook uit Dortmund: groeibriljant blijft club trouw
© Pro Shots

Dat is een opluchting: zo voorkomt de geel-zwarte grootmacht eenzelfde scenario als negen jaar geleden. Toen werd in de winterstop bekend dat Robert Lewandowski die zomer transfervrij naar rivaal Bayern München zou vertrekken. Moukoko had nog een contract tot deze zomer, maar daar is drie jaar bijgekomen. Daarmee zijn pogingen uit Engeland en Spanje om hem gratis in te lijven dus mislukt.

Technisch directeur Sebastian Kehl is daar blij mee. 'Youssoufa is een buitengewone speler, die we zelf hebben opgeleid. We zien in hem nog grote groeipotentie. Daarom ben ik blij dat we hem voor aanvang van de zo belangrijke tweede seizoenshelft hebben kunnen overtuigen dat hij bij Dortmund nog perspectieven heeft. Het was voor ons belangrijk dat we deze onderhandelingen deze week konden afsluiten, zodat we in alle rust aan de uitdagingen in het nieuwe voetbaljaar kunnen beginnen.'

Ook de speler zelf spreekt op de clubwebsite zijn blijdschap uit. 'Het is geen geheim dat ik me bij Dortmund goed voel. Hier heb ik mijn eerste stappen in het profvoetbal gezet en nu ben ik klaar om ook mijn volgende stappen in mijn ontwikkelingen samen met de club te maken. Ik voel het vertrouwen van de staf en heb hier een ontwikkeling waarin ik me perfect kan ontwikkelen. Natuurlijk vleide de interesse van andere clubs, maar uiteindelijk heeft mijn hart gesproken.'

Dortmund hervat de Bundesliga als nummer zes en heeft zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen FC Augsburg. In de DFB-Pokal wacht over tweeënhalve week een uitbeurt bij VfL Bochum, en in de achtste finales van de  Champions League zijn ze gekoppeld aan Chelsea. Met zes competitiegoals is Moukoko clubtopscorer van BVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.