'Moukoko weerstaat Engelse miljoenen en blijft in Dortmund'

Reacties

Grote opluchting in het Westfalenstadion: Youssoufa Moukoko blijft Borussia Dortmund trouw, ondanks de verleidelijke aanbiedingen uit de Premier League en La Liga voor de achttienjarige spits. Dat melden verschillende Duitse media donderdag.

'Moukoko weerstaat Engelse miljoenen en blijft in Dortmund'
© Pro Shots

Moukoko was gewild: de voorstellen vanuit Engeland en Spanje vlogen hem om de oren. Hij zou bovendien een behoorlijke smak tekengeld krijgen, omdat Dortmund geen transfersom meer kon vragen voor de jongeling, die nog een contract had tot aanstaande zomer. Dat zou nu met drie jaar verlengd zijn, tot medio 2026, melden Bild en Kicker.

De aanvaller kreeg in de eerste helft van het huidige seizoen aardig wat speeltijd in Dortmund, want Erling Haaland was vertrokken en zijn opvolger Sébastien Haller was door zijn ziekte niet beschikbaar. De in Kameroen geboren spits liet zich zien: in de Bundesliga scoorde hij tot nu toe zes keer, waaronder de winnende in de beladen derby tegen Schalke 04. Die prestaties leverde hem zelfs een plekje in de WK-selectie van Duitsland op. Tegen Japan maakte hij zijn WK-debuut.

In de bestuurskamer van de club zal ongetwijfeld iets gedronken worden op de goede afloop. Ruim acht jaar geleden vertrok steraanvaller Robert Lewandowski immers transfervrij naar Bayern München, een herhaling van dat scenario wilde de club tegen elke prijs voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.