Chelsea en Barcelona azen op Moukoko na mislopen wonderkind Endrick

Reacties

Youssoufa Moukoko maakt mogelijk in navolging van Robert Lewandowksi de stap van de Bundesliga naar La Liga. Barcelona ziet naar verluidt in de Duitse tiener de gewenste versterking.

Chelsea en Barcelona azen op Moukoko na mislopen wonderkind Endrick
© Pro Shots

Barcelona wil in de komende transferperiode een jonge spits aantrekken, die zich naast en onder de hoede van Lewandowski kan ontwikkelen tot de spits van de toekomst in Camp Nou. Endrick was daarbij een optie. De grote Braziliaanse belofte kwam ook op bezoek in Barcelona, waar hij sprak met onder anderen Xavi.

Het gebrek aan financiële slagkracht vergrootte de Catalaanse vraagtekens over een mogelijke deal, die uiteindelijk ook niet werd gesloten. Endrick heeft met Real Madrid zijn weg naar La Liga gevonden. Barcelona koos ervoor om te kijken naar de andere mogelijkheden.

De Catalaanse club heeft het vizier gericht op Moukoko (18), zo weet onder meer Diario Sport. De Duitse WK-ganger is een goedkopere optie gezien zijn contractsituatie. Bij Borussia Dortmund loopt zijn verbintenis komende zomer af.

Barcelona is niet de enige club met meer dan gemiddelde interesse in Moukoko. Ook Chelsea ziet heil in de Duitse tiener. Zeker na mislukte pogingen om Endrick voor zich te winnen, zijn de Londense ogen in de jacht op een nieuwe spits gericht op Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Meer Y. Moukoko
Meer over Y. Moukoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.