Witte rook: feestprogramma Premier League gaat door ondanks coronazorgen

Reacties

Er wordt voorlopig geen speelronde in de Premier League uitgesteld. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de twintig clubs.

Witte rook: feestprogramma Premier League gaat door ondanks coronazorgen
© Pro Shots

De coronazorgen zijn groot in Groot-Brittannië, ook in de Engelse voetbalwereld. In het voorbije weekend werden liefst zes Premier League-wedstrijden uitgesteld vanwege coronabesmettingen. Veel van de teams die wel in actie kwamen, moesten bovendien spelers missen vanwege positieve tests.

Om de druk op ploegen te verlagen richting de drukke kerstperiode werd geopperd om de twintigste speelronde uit te stellen. Die begint op 28 december, een dag nadat de negentiende speelronde eindigt. Op 1 januari begint de 21ste speelronde alweer. Het idee van het doorschuiven van wedstrijden is maandag tijdens de vergadering besproken, maar er is door de clubs besloten dat vooralsnog zoveel mogelijk doorgevoetbald wordt.

De teams hebben het advies gekregen om geen werk te maken van het uitstellen van een wedstrijd als er dertien beschikbare veldspelers zijn. Dat moet, volgens de autoriteiten in het Engelse voetbal, de ondergrens zijn. De vrees is dat door het uitstellen van duels er later in het seizoen grote knelpunten ontstaan in het wedstrijdschema.

FA Cup
Clubs hoeven voorlopig niet te vrezen dat het programma door extra FA Cup-verplichtingen nog zwaarder wordt. Om de spelers extra lucht te geven en kalenderproblemen te voorkomen, is besloten dat er in de derde en vierde ronde van het Engelse bekertoernooi geen sprake zal zijn van replays, zoals normaal gesproken wel het geval zou zijn geweest bij een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.