Witte rook: Botteghin blijft toch bij Feyenoord

Reacties

Eric Botteghin heeft zijn aflopende contract bij Feyenoord verlengd. De 32-jarige verdediger ligt nu vast tot en met medio 2021.

Witte rook: Botteghin blijft toch bij Feyenoord
© Pro Shots

Botteghin kwam in 2015 over van FC Groningen en speelde sindsdien 142 officiële wedstrijden voor Feyenoord. In totaal won hij vijf prijzen bij de Rotterdammers. Ook onder Dick Advocaat had de ervaren Braziliaan afgelopen seizoen een basisplaats. De trainer wilde Botteghin dan ook graag houden, maar toch leek het erop dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. Onder meer uit Turkije en Italië was er interesse.

'Het had er natuurlijk lang de schijn van dat Eric ons zou verlaten. Maar ook nadat zijn contract op 1 juli verliep zijn we achter de schermen altijd in gesprek gebleven. Dat heeft zich uitbetaald: we kunnen minimaal nog een jaar beschikken over een echt clubicoon als Eric, die hier al vijf jaar zijn waarde bewijst. Daar mag iedereen volgens mij blij mee zijn', legt technisch directeur Frank Arnesen uit op de clubsite van de Rotterdammers.

'Ik heb hier met het team, de andere collega’s en natuurlijk de supporters al heel veel hoogtepunten mogen beleven. Toch had en heb ik het gevoel nog niet klaar te zijn bij Feyenoord. Vorig seizoen waren we bezig met een geweldige reeks en bij iedereen leeft het gevoel dat we die komend seizoen willen doortrekken', reageert Botteghin zelf.

Eerder wist Feyenoord ook Leroy Fer binnenboord te houden, hij verlengde zijn verbintenis tot medio 2022. Met Mark Diemers, Christian Conteh en Bryan Linssen werden er tevens al drie nieuwe spelers begroet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.