Witte rook bij Cambuur: De Jong keert definitief terug

Reacties

Henk de Jong wordt woensdag gepresenteerd als nieuwe trainer van SC Cambuur. De terugkeer in Leeuwarden van de 54-jarige trainer is daarmee definitief. Assistent Sandor van der Heide gaat mee naar de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Witte rook bij Cambuur: De Jong keert definitief terug

De terugkeer van De Jong diende zich al enige tijd aan. De oefenmeester maakte vorige week bekend dat hij na dit seizoen zou stoppen als trainer van De Graafschap. Vanwege de gezondheidssituatie van zijn vrouw wilde De Jong dichter bij zijn huis in Drachten gaan werken. Van der Heide maakte daarna ook zijn aanstaande vertrek bekend.

Bij Cambuur volgt De Jong de vertrekkende René Hake op, over wie vorige week bekend werd dat hij bezig was aan zijn laatste maanden in Leeuwarden. Ook assistent Sipke Hulshoff en René Ponk gaan na dit seizoen weg, waardoor de weg vrij was voor een terugkeer van De Jong.

De Jong was eerder jarenlang assistent bij Cambuur en volgde in april 2014 Dwight Lodeweges op als hoofdtrainer. Hij eindigde twee keer op de twaalfde plaats in de Eredivisie, maar in het seizoen 2015/16 ging het minder goed. De Jong stapte uiteindelijk op en werd opgevolgd door Marcel Keizer, die na de degradatie uit de Eredivisie trainer van Jong Ajax werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.