Witsel volgt Vertonghen in Club van 100: 'Geen spijt van China'

Reacties

Axel Witsel staat voor een magische mijlpaal. Donderdagavond wordt hij tegen IJsland de tweede Belgische speler ooit met honderd interlands achter zijn naam.

Witsel volgt Vertonghen in Club van 100: 'Geen spijt van China'

Jarenlang was Jan Ceulemans recordinternational van België. Hij kwam tussen 1976 en 1991 tot 96 interlands voor De Rode Duivels. Eden Hazard staat momenteel op gelijke hoogte met Ceulemans en Witsel en Jan Vertonghen zijn hem al voorbij. Vertonghen, op het moment recordinternational van België, speelde tot dusver 110 wedstrijden voor zijn land.

De teller van de 29-jarige Witsel staat op 99 duels. Donderdag voegt hij zich bij Vertonghen in de Club van Honderd. Gezien zijn uitstapje naar China mag dat toch opmerkelijk genoemd worden. Witsel verruilde Zenit Sint-Petersburg in januari 2017 voor Tianjin Quanjian en bleef anderhalf jaar in Azië voetballen. Hij raakte echter nooit uit beeld bij bondscoach Roberto Martínez.

Witsel heeft dan ook geen spijt van de keuzes die hij heeft gemaakt in zijn loopbaan. 'Als ik de tijd kon terugdraaien, dan zou ik het hetzelfde doen', zei de middenvelder van Borussia Dortmund volgens Sporza op een persconferentie. 'Standard Luik, Benfica, Zenit, China en nu weer in Europa: ik heb een atypisch parcours afgelegd, maar ik ben er trots op. Ik kreeg kritiek, dat hoort erbij. Maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld.'

'Ik ben trots dat ik morgen de kaap van honderd interlands zal ronden', vervolgde Witsel. 'Waar dit zal eindigen? Ik heb geen cijfer in mijn hoofd. Als mijn hoofd en lichaam volgen, dan blijf ik hier zo lang mogelijk voetballen. Ik heb nog vele jaren voor mij.'

Speler Interlands
1. Jan Vertonghen* 110
2. Axel Witsel* 99
3. Eden Hazard* 96
3. Jan Ceulemans 96
5. Timmy Simons 94
6. Marouane Fellaini* 87

* = nog actief als Belgisch international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.