Borussia Dortmund haalt Witsel terug naar Europa

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met Axel Witsel. De 29-jarige middenvelder komt over van Tianjin Quanjian, voor een bedrag van naar verluidt twintig miljoen euro.

Borussia Dortmund haalt Witsel terug naar Europa

Witsel tekent een contract voor vier seizoenen bij de Bundesliga-club en meldt zich maandag al in Bad Ragaz (Zwitserland), waar BVB een trainingskamp belegt. 

Dortmund heeft het eenjarige contract van Witsel in China afgekocht. De middenvelder maakte in januari 2017 de overstap van Zenit Sint-Petersburg naar de ploeg van trainer Fabio Cannavaro. Hij verdiende daar naar verluidt zo'n achttien miljoen euro per jaar en kwam tot 47 optredens voor de Chinezen.

'We waren al maanden geïnteresseerd in Witsel', zegt sportief directeur Michael Zorc op de website van Borussia Dortmund. 'Hij bezit alle kwaliteiten om een meerwaarde te zijn.'

Witsel begon zijn carrière bij Standard Luik en diende daarna achtereenvolgens Benfica, Zenit en Tianjin Quanjian. De Belg speelde reeds 96 interlands; het afgelopen WK reikte hij als vaste waarde met De Rode Duivels tot de laatste vier.

Witsel is de zevende zomerse versterking voor Dortmund, na de komst van verdediger Abdou Diallo, middenvelder Thomas Delaney, flankspeler Marius Wolf, vleugelverdediger Achraf Hakimi (huur) en doelmannen Marwin Hitz en Eric Oelschlägel.

Spelersprofiel

A. Witsel


Geboortedatum:
12 januari 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Liège
Nationaliteit
België
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Atlético Madrid
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.