Witheet en teleurgesteld Oranje krijgt weer kleur

Reacties

Een dag na de start van de WK-kwalificatiereeks van het Nederlands elftal zijn journalisten het erover eens: Oranje - ondanks de kansenregen - mag tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel tegen Zweden.

Witheet en teleurgesteld Oranje krijgt weer kleur

Volgens VI's Freek Jansen gaven 'noodverbanden' de ploeg lucht en werd de wedstrijd van de ommekeer 'het duel van de hoop'. 'Vrijwel de gehele wedstrijd waren de contouren van een wederopstanding van het Nederlands elftal zichtbaar. Een voorkomen dat op het laatste moment gestalte kreeg en waarin de rol van Wesley Sneijder symbolisch was. De nieuwe positie van de aanvoerder als hangende linksbuiten was een van de talloze noodverbanden die Danny Blind moest aanleggen. Het pakte goed uit, waardoor de bondscoach opnieuw van een nieuwe start zal spreken.'

Volgens het Algemeen Dagblad zat het Oranje tegen, zeker met de afgekeurde goal van invaller Bas Dost. De spits knikte raak in de absolute slotfase van de wedstrijd, maar werd teruggefloten wegens een vermeende duwfout.

De Telegraaf kopte dat Oranje weer kleur krijgt, maar dat de ploeg zich tekort deed tegen de Zweden. 'Het mag gewoon niet', is de opener van het verhaal. 'Danny Blind heeft allesbehalve het geluk aan zijn achterste hangen.'

Volkskrant-verslaggever Willem Vissers stelt dat het niet alleen pech is dat het nationale team parten speelt. 'Als iemand kansen mist, is dit vaak ook gewoon onkunde. Toch heeft Oranje geen onaardige start gemaakt. De komende twee thuiswedstrijden moeten er minimaal vier punten gehaald worden. Dus: winnen van Wit-Rusland, niet verliezen van Frankrijk. Dan staan ze er toch nog wel oké voor.'

VI-analyticus Pieter Zwart stelt dat Oranje met het gelijkspel in Zweden een prima avond kende en - mede door het doelpuntloze gelijkspel van Frankrijk in Wit-Rusland - goede papieren heeft voor de tweede plaats.

Hij had ook oog voor Kevin Strootman, die de schlemiel werd door zijn fout bij de 1-0 van Marcus Berg, maar ook de held had kunnen zijn als zijn medespelers wat scherper voor het doel waren geweest.

In Aftonbladet zegt de Zweedse bondscoach Janne Andersson dat hij en zijn selectie blij moeten zijn met een punt, volgens The Sun - de titel die vooral oog had voor het Zlatan Ibrahimovic-loze tijdperk dat de geel-blauwen in zijn gegaan - 'een gestolen punt'. Dat gevoel leefde ook in de spelersgroep. Daryl Janmaat kon zich bijvoorbeeld wel vinden in die omschrijving en stelde dat Nederland meer had verdiend dan een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.