Wissel Van Bronckhorst blijkt gouden zet voor Rangers

Reacties

Rangers FC moest zaterdag opnieuw ver gaan voor een overwinning. De formatie van manager Giovanni van Bronckhorst leek dure punten te verspelen, maar ontworstelde zich in de slotfase alsnog aan Aberdeen.

Wissel Van Bronckhorst blijkt gouden zet voor Rangers
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 0
Aberdeen
Aberdeen

De laatste weken verliepen wat moeizaam voor de ploeg van Van Bronckhorst. De zege van woensdag bij St. Johnstone (0-1) was de eerste in drie wedstrijden, hoewel de 2-2 thuis tegen Borussia Dortmund genoeg was om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. In de competitie dreigde de achterstand op Celtic groter te worden en dus moest er tegen Aberdeen gewonnen worden. Voorafgaand aan het duel stond Rangers stil bij de honderdvijftigste verjaardag van de club. De spreekwoordelijke slingers werden pas laat opgehangen door de ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tegen St. Johnstone had Rangers al moeite met scoren. Dat was tegen Aberdeen, waar Vincente Besuijen in de basis stond, niet anders. Opnieuw was Rangers de betere ploeg, maar van de vijftien schoten die in het eerste uur werden gelost, was er geen een op doel. Aberdeen hield ondertussen vooral tegen en had minder dan 35 procent balbezit. Pas na tachtig minuten opende Rangers dan eindelijk de score. Invaller Kemar Roofe, die twee minuten eerder door Van Bronckhorst werd ingebracht, tikte van dichtbij binnen.

Voor de Schotse titelstrijd kan de goal van Roofe van groot belang zijn. Rangers won zo van Aberdeen en staat net als Celtic op zeventig punten. Celtic heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en kan op een voorsprong van drie punten komen. Op 3 april speelt Rangers thuis tegen de aartsrivaal in The Old Firm.

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.