Wissel Messi maakt heel wat los: 'Zijn gezicht spreekt boekdelen'

Reacties

De beslissing van Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino om sterspeler Lionel Messi naar de kant te halen in de kraker tegen Olympique Lyon heeft heel wat losgemaakt. De Argentijnse aanvaller was allesbehalve blij met zijn wissel.

Wissel Messi maakt heel wat los: 'Zijn gezicht spreekt boekdelen'
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Het gehele afgelopen seizoen bij Barcelona werd Messi in 44 basisoptredens slechts eenmaal gewisseld. Op bezoek bij Granada haalde Ronald Koeman zijn aanvoerder na een uur naar de kant. Dat ging zonder problemen, het was duidelijk besproken. Later bleek dat Messi lichte hamstringklachten had, hij miste de eerstvolgende wedstrijd tegen Real Sociedad. Verder speelde de Argentijn dus alle wedstrijden uit; het is alom bekend dat hij duels graag tot het einde wil meespelen.

Toch haalde Pochettino hem zondagavond vroegtijdig naar de kant. Met nog een kwartier te gaan zocht PSG naar een winnende treffer, maar dat gebeurde dus zonder Messi, die werd vervangen door rechtsback Achraf Hakimi. Bij het verlaten van het veld wilde Pochettino hem nog een hand geven, maar daar had Messi geen behoefte aan, hij was zichtbaar verbaasd en teleurgesteld door zijn wissel. De beelden op de reservebank, waar ook Leandro Paredes en Rafinha hun onbegrip toonden, waren veelzeggend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de studio van RMC ging het achteraf uitgebreid over het incident. 'Messi's houding was bijna cartoonesk, hij was echt niet blij, hij nam het duidelijk slecht op', analyseerde verslaggever Daniel Riolo. 'Maar Pochettino is de baas. Messi was de tweede helft onzichtbaar. Als zijn wissel leidt tot een grote barst, dan zouden we van een republiek naar een dictatuur van de spelers gaan. Al scheelt het niet veel bij PSG...'

Ook in het buitenland deed het incident veel stof opwaaien. In het Argentijnse Olé was er bovendien aandacht voor de reactie van Messi op de winnende goal van Mauro Icardi. 'Op de reservebank van PSG vond een vreugdeuitbarsting plaats, maar Messi reageerde onderkoeld met een verstopt applausje.'

Uiteraard is het ook in Spaanse media groot nieuws. 'De gezichtsuitdrukking van Messi sprak boekdelen, hij weigerde de hand van zijn trainer te schudden. Zijn houding zei eigenlijk alles: hij was verontwaardigd, boos en ontevreden over zijn trainer', concludeert El Mundo Deportivo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Terwijl de spelers van PSG hun overwinning gingen vieren met de supporters, bleef Messi, die nog steeds boos was, in de kleedkamer', licht Marca uit. AS had weinig begrip voor de wissel: 'Messi was duidelijk de beste speler van PSG, maar Pochettino besloot hem naar de kant te halen, een keuze die bijna niemand begreep. Zijn wissel was niet te verklaren voor de supporters in het Parc des Princes, die de prestaties van Messi duidelijk waardeerden.'

'Pochettino maakte het nog erger met zijn poging om Messi een high five te geven. Dat is Thomas Tuchel ook al eens overkomen met Kylian Mbappé. Dan lijkt het alsof de speler zijn trainer nog moet eren ook. Pochettino moet nu de consequenties dragen, het verzwakt zijn imago. Dat is het probleem als je de kleedkamer vol sterren stopt', concludeert Cadena SER.

In El Chiringuito wordt gesproken over een nieuwe realiteit. 'Men moet eraan gewend raken dat Messi vervangen kan worden. Hij is de beste speler in de historie van het voetbal, maar wanneer hij niet goed speelt, moet hij gewisseld kunnen worden.'

Samenvatting: Lyon-woede na penalty, PSG-ophef door Messi
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.