Winnend De Graafschap komt zeventien goals tekort: vlag kan uit bij SC Cambuur

De Graafschap heeft op De Vijverberg een moeiteloze zege geboekt op NAC Breda. Een treffer van Mo Hamdaoui zorgde voor de overwinning van de ploeg van Mike Snoei, die de periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie dankzij de magere zege wel moet laten aan SC Cambuur.

De Graafschap
1 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Goed nieuws voor beide trainers was dat de selecties coronavrij waren. Begin oktober werd het duel tussen de promotiekandidaten nog afgelast, omdat de ploeg uit Breda geteisterd werd door het coronavirus. Het leidde destijds tot een verhitte woordenstrijd tussen de oefenmeesters.

Het eerste echte gevaar kwam van de thuisploeg. Bij een hoekschop kon Toine van Huizen vrij inkoppen, maar NAC werd gered door doelman Nick Olij, die razendsnel reageerde en een achterstand voorkwam. Op slag van rust kwamen De Superboeren verdiend op voorsprong. Eerst raakte Daryl van Mieghem de lat, maar amper een minuut later was het wel raak. Een prima opgezette aanval belandde voor de voeten van Hamdaoui, die met een droge schuiver raak schoot: 1-0.

Na de pauze kwam NAC wederom weinig in het spel voor, behoudens een poging van Lex Immers. In een poging hier verandering in te brengen besloot Maurice Steijn twee frisse aanvallers te brengen. Nick Venema, dit seizoen al goed voor drie treffers, kwam het veld in, samen met collega-spits Mario Bilate. Tot een slotoffensief leidde het niet: de thuisploeg hield de boel moeiteloos dicht en kwam in de laatste minuten niet meer in de problemen.

Dankzij de magere zege van De Graafschap is Cambuur nu officieel winnaar van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren moesten met liefst achttien goals verschil winnen om zelf periodekampioen te worden, hetgeen logischerwijs niet lukte. Daardoor gaat de periodetitel nu naar Leeuwarden.